StoryEditorOCM
SplitMLADA NADA

Tko je Filip Borna Ivanišević koji je podigao prašinu na društvenim mrežama? Zna se da nije član HDZ-a, u ‘Vodovodu‘ za njega imaju samo riječi hvale

Piše Antea Burazin
25. siječnja 2022. - 18:47

Sve popularnija Facebook stranica "Dnevna doza splitskoga reda" nedavnim objavama okomila se na zaposlenika gradske tvrtke "Vodovod i kanalizacija" (ViK).

Radi se o Filipu Borni Ivaniševiću, voditelju Financijsko-računovodstvenog odjela u Sektoru financija ili kako su na navedenoj Facebook stranici naveli, drugoj najjznačajnijoj osobi za financije u "Vodovodu". Naime, podijelili su nekoliko fotografija na kojima je vidljivo da Borna Ivanišević postavlja pitanja o svojim poslovnim zadacima, zaduženjima i obvezama u grupi "Računovodstvo - pitanja i odgovori iz prakse (RH)".

Bez obzira na nekoliko nejasnoća oko radnih zadataka, nema sumnje da je Filip Borna Ivanišević dugo htio raditi baš u "Vodovodu".

To potvrđuje činjenica da je za temu svog diplomskog rada odabrao baš poslovanje ove gradske tvrtke. "Utjecaj procjene korisnog vijeka trajanja na financijski rezultat poduzeća "Vodovod i kanalizacija" tema je na koju je diplomirao 2020. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Valja napomenuti da je Borna Ivanišević još kao srednjoškolac bio aktivan na pitanjima od društvenog značaja pa je tako još 2014. godine volonterski prikupljao potpise za referendum: "Ne damo naše autoceste" na štandu HDZ-a, mada nije član te stranke.

image
Upiti Ivaniševića Facebook grupa Računovodstvo - pitanja i odgovori iz prakse (RH)
Facebook

Već sada uspješnu karijeru u "Vodovoda" krenuo je graditi još kao student, stoga logično je da je za temu svog diplomskog rada odabrao i poslovanje te komunalne tvrtke, a u dvije je godine nakon što je diplomirao napredovao na mjesto šefa odjela.

Iz "Vodovoda" tvrde da je riječ o izvanrednom mladom dečku koji je do ove pozicije došao svojim znanjem. Kako smo doznali, u navedenoj gradskoj tvrtki zaposlio se još kao student preko natječaja, a zatim je raspisan javni natječaj preko kojega su odabrali njega.

- U ViK-u je počeo raditi u listopadu 2019. godine kao likvidator računovodstvenih isprava. Izabran je putem javnog natječaja objavljenom na Zavodu za zapošljavanje, gdje je ispunjavao sve uvjete i bio najbolji kandidat.

Njegovom odabiru posebno su pridonijele činjenice da je već imao trogodišnje radno iskustvo na računovodstvenim poslovima u raznim tvrtkama te da je tijekom studija imao prosjek ocjena 4,9 i tri puta dobio dekanovu nagradu za izvrsnost - kazali su nam iz ove komunalne tvrtke.

Mladim ljudima treba dati vjetar u leđa, to ne spori nitko. No, jasno je da je uz znanje na rukovodećim funkcijama, potrebno i iskustvo. Stoga, priupitali smo ih što je s onim ljudima koji su tu godinama zaposleni i zašto njima nije dana prilika za napredovanje?

Na pitanje o tome kako je moguće da je u tako malo vremena napredovao do mjesta šefa odjela, tvrde da je odlaskom kolegice s tog radnog mjesta na poslove vezane uz projekte aglomeracije, proveden selekcijski postupak na kojem je direktorica Sektora za financije predložila da Filip preuzme vođenje Odjela.

- Na njen prijedlog utjecale su činjenice da je budući voditelj Odjela financija i računovodstva u dotadašnjem radu bio izuzetno angažiran, savjestan i proaktivan u obavljanju svojih radnih zadataka te je kontinuirano predlagao poboljšanje poslovnih procesa - nastavljaju se pohvale o novom mladom šefu.

image
Upit F.B. Ivaniševića Facebook grupa Računovodstvo - pitanja i odgovori iz prakse (RH)
Facebook

O informiranju njihovog zaposlenika o poslovnim zaduženjima putem Facebook grupe, smatraju iz "Vodovoda" da je to sve u cilju provođenja najbolje prakse.

- Računovodstvo je profesija u kojoj stalno dolazi do promjena i u kojoj je potrebno biti u toku sa zakonskim izmjenama. U navedenoj grupi kolege iz računovodstvene struke razmjenjuju znanja i iskustva iz područja računovodstva, financija i poreza.

Grupa broji na tisuće članova iz računovodstvene struke među kojima su i predstavnici strukovnih udruženja iz područja računovodstva u Hrvatskoj te predstavlja jedno od mjesta razmjene iskustava stručnjaka u tom području. U "Vodovodu" smo pretplaćeni i na stručne časopise kao što su RRiF ili TEB, ali uvijek je dobro razmijeniti iskustva s drugim kolegama, a sve u cilju primjene najboljih praksi - stoji zaključno u odgovoru ove gradske tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 14:15