StoryEditorOCM
SplitPROFIL VODITELJA

Tko je Denis Šabić koji je zvao goste na Radio Split pa im navodno naplaćivao? Blizak HDZ-u, ‘tukao‘ je najviše smjena

Piše Ivana Kapetanović
21. veljače 2023. - 16:08

Nakon što je Slobodna Dalmacija prva otkrila i objavila da je HRT zgrožen ponašanjem svog zaposlenika Denisa Šabića, voditelja na Radiju Split, koji je prijavljen da je navodno uzimao novce godinama za gostovanje u emisiji ‘Topnjača‘ koja ide utorkom od 18 do 20 sati, HRT mu je uručio otkaz, a mi smo nazvali HND-ovog potpredsjednika Gorana Gazdeka za komentar.

Prvu vijest pročitajte na ovoj poveznici:

Skandal na HRT-u Split: poznati voditelj navodno uzimao novac za gostovanja, prijavila ga kolegica. Uručili mu otkaz!

“Nedopustivo je da se takve stvari događaju bilo gdje u medijima, a najmanje na javnom servisu, tj. HRT-u, i ovo je apsolutno za svaku osudu! Ovo je kriminal, pa je sve dalje na pravnoj državi. Ovo je sramota za novinarsku profesiju, on je bacio sada ljagu na sve nas koji radimo u medijima.” rekao nam je Gazdek.

image
Cropix

Šabić je inače na Radiju Split vodio Jutarnji program, ‘U središtu dana’, i ‘Topnjaču’. Imao je, kako su nam rekli izvori, tri programske smjene, najviše od svih novinara i voditelja. Za cijeli slučaj se doznalo 6. veljače ove godine, a Šabić je taj dan vodio Jutarnji program. 

Nakon skandaloznog dogadjaja koji je razotkrila njegova kolegica, Šabić je u narednim danima ‘odvozio‘ još ove emisije, redom:

7. 2. 2023. vodio je emisiju ‘Topnjača’ (domaća top-lista)

8. 2. 2023. vodio je emisiju ‘U središtu dana’

14. 2. 2023. vodio je emisiju ‘Topnjača’

15. 2. 2023. vodio je emisiju u ‘U središtu dana’

17. 2. 2023. vodio je Jutarnji program

Šabića smo nazvali, ali nam je rekao da nema komentara, a za druge je medije kazao je da je angažirao odvjetnika i da još nije dobio uručenje otkaza koje mu je HRT poslao. Kada dobije, treba vidjeti što su mu napisali u otkazu ugovora o radu pa onda možda nešto kaže.

image
Cropix

Šabić je inače godinama bio i voditelj HDZ-ovih skupova po splitskoj županiji, a 2001. godine vodio je skup za Mirka Norca. Redovno ga se prije desetak godina moglo naći na HDZ-ovim skupovima, a svojevremeno je vodio predstavljanje splitskog ogranka Badnićeve stranke.

Na Poljudu je, pisali su mediji, 2013. prije Thompsonovog koncerta pozdravio među ostalima i friško izabranog HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnju. Osim ovih političko-estradnih sadržaja, Šabić je angažiran i za izbore za miss.

Poznat je i među dalmatinskom estradom, radio je na nekadašjem Radio Sinju, tamo je, kako saznajemo navodno isto došlo do sukoba... 

Radio je još neke poslove, a onda je prešao na Radio Split, potom je otišao s Radio Splita, a onda se vratio za par godina i, kako doznajemo, jako brzo je zaposlen za stalno, kako je i sam napisao na svom LinkedIn profilu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 22:39