StoryEditorOCM
SplitDRUŠTVENO KORISNO

Timu Split4Cats prva nagrada na natjecanju Studentskog poduzetničkog inkubatora, predstavili su aplikaciju za pronalazak i zbrinjavanje gradskih mačaka

Piše Ljubica Vuko
20. travnja 2021. - 15:15

Na dvodnevnom natjecanju Hack4Split prva nagrada za najbolje razrađeno rješenje pripala je timu Split4Cats koji je predstavio aplikaciju za pronalazak i zbrinjavanje gradskih mačaka dok je za najbolje dizajnersko rješenje nagrađen tim Second Style Around koji je predstavio platformu za vašeg osobnog stilista koji posjeduje kvalitetnu rabljenu odjeću.

Nagradu za najvrjedniji tim i timski rad osvojio je DonatQR za rad na razvoju transparentnog, pouzdanog i za korištenje jednostavnog sustava doniranja potrebitima.

Ovaj društveni hackathon održan je 17. i 18. travnja u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora koji djeluje na Ekonomskom fakutetu Sveučilišta u Splitu, a održan je u SPINIT inkubatoru u tri prostora, poštujući epidemiološke mjere te koristeći platformu MS Teams..

Za organizaciju su se pobrinuli članovi Studentskog poduzetničkog inkubatora, mentorice Lana Ugrčić i Jelena Čulić s timom volontera u kojem su bili: Ljubica Nazor, Lucija Baranović, Lora Močić, Blanka Kelava, Ivan Marin, Marin Jurić i Andrej Marić u suradnji s Michaelom Freerom iz tvrtke Ensoco.

Cilj natjecanja bio je pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak lokalne zajednice koristeći se prednostima moderne tehnologije. Ove godine naglasak je bio na rješavanju problema u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja.

-Ovogodišnji Hack4Split u hibridnom obliku okupio je 6 timova s 30 natjecatelja više nacionalnosti koji su u veseloj i proaktivnoj atmosferi radili na raznim društvenim problemima kao što su problem otpadnog tekstila koji završava na odlagalištima s ciljem smanjenja kupovine nove odjeće i ponovnog korištenja stare odjeće, problem gradskih mačaka i njihovo zbrinjavanje s gradskih ulica, problem praćenja kvalitete morskog okoliša, problem zbrinjavanja odbačenih ili neiskorištenih kućnih dobara, problem razvoja transparentnog i pouzdanog sustava doniranja te problem energetske (ne)učinkovitosti urbanih stambenih područja - kazali su organizatori zahvaljujući se sponzorima na podršci, a to su tvrtke 45 Degrees Sailing, Hotel Krilo, Ensoco, Break Time, Jaman Art, Oracle, The Works Coworking, Zalogajnica Calypso te Daltonist Bar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 05:39