StoryEditor
SplitTUGA NA MOSORU

Tijela nesretno stradalih planinara helikopterom će se prevesti u splitsku bolnicu: šef HGSS-a potvrdio da je jedan od braće pao u izvor i poginuo

4. ožujka 2018. - 12:11
hgss_nizozemci11-210617

Tijela dvojice braće koja su smrtno stradala u subotu na večer u blizini planinarskog doma na Mosoru tijekom nedjelje će biti prevezena u splitsku bolnicu, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića.

"Planirano je da tijela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uvjeti, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tijela biti prevezena kopnenim putem", rekao je za Hinu Prizmić.

U tragediji na Mosoru živote izgubili dvojica braće iz Splita: 'Bili su iskusni planinari i poznavali su to mjesto kao svoj džep'

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće (57) iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i sklizak, on je pao u taj izvor.

"Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primijetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Vidjevši mrtvo tijelo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mjesta", kazao je Prizmić.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je u nedjelju izvijestila kako je na Mosoru obavljen očevid te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te da je o događaju smrtnog stradavanja dvije osobe na Mosoru obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

item - id = 534206
related id = 0 -> 1130372
related id = 1 -> 1130367
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 12:54