StoryEditor
Splitponosni profesori

‘Tick Tock‘ se pjeva i na hodnicima Prve splitske gimnazije: sad se nadaju da će njihov Jure iz klape Cambi i Albina snimiti i neki hitoidni duet

Piše PSD
19. veljače 2021. - 18:46
Matija Djanjesic/Cropix

Ovogodišnje izdanje hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije glasno je odjeknulo hodnicima splitske Prve gimnazije. Bivša učenica te škole Albina Grčić sa svojom pobjedničkom pjesmom "Tick-Tock" predstavljat će Hrvatsku u Rotterdamu, a Jure Nikolić, koji je također pohađao istu školu, s klapom Cambi je osvojio četvrto mjesto s pjesmom "Zaljubljen", za koju publika vjeruje da će "najbolje proći na radijskim postajama".

Uvijek vrijedna i odlična u svim predmetima, a izrazito skromna i samozatajna, Albina je lako usklađivala školske obveze i svoju strast - pjevanje.

Raditi i surađivati s njom uvijek je bilo pravo zadovoljstvo za sve nas, profesore i učenike - kazala je Dobrila Gotovac-Stipaničev, ravnateljica Prve gimnazije ne krijući zadovoljstvo što je trenutno jedna od najuspješnijih i najpopularnijih, a već duže jedna od najkvalitetnijih mladih pjevačkih osobnosti na domaćoj glazbeno-estradnoj sceni, pobjednica upravo održane Dore i predstavnica Hrvatske na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije te trećeplasirana na prošlogodišnjem natjecanju The Voice Hrvatska, bila učenica jezičnog usmjerenja Prve splitske gimnazije.

Krajem 2015. Prva gimnazija je i službeno započela projekt mjuzikla u suradnji s Astor School iz Dovera u Velikoj Britaniji. Albina, tada učenica 3. razreda, zablistala je na audiciji.

- Odmah smo znali da imamo glavnu žensku protagonistkinju, Audrey, za naš "Mali dućan strave", izvorno "Little Shop of Horrors", te da će i naši engleski partneri biti uvjereni u isto.

Njena dva nastupa u "Malom dućanu strave" u listopadu 2016. na pozornici HNK-a Split pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, kao i nastup u doverskom White Cliffs Theatre-u, bili su popraćeni istinskim divljenjem i burnim pljeskom brojne publike - objasnila je Gotovac-Stipaničev.

Albini nikad nije bilo teško zastupati svoju školu u mnogim prigodama, obavljajući pri tom sve školske obveze na vrijeme i maksimalno uspješno. Maturirala je 2017. godine s odličnim uspjehom, 5.00 i tako završila putovanje sa svojim 4.F razredom - istaknula je ravnateljica.

Ponosu djelatnika i učenika Prve gimnazije, glede rezultata ovogodišnje Dore Hrvatska tu nije kraj. Naime, Jure Nikolić, koji je s ostalom trojicom izvrsnih pjevača iz sastava CAMBI osvojio 4. mjesto na istom natjecanju, također je bio njihov učenik, a sudjelovao je i u školskom međunarodnom projektu mjuzikla "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", u ulozi jednog od Josipove braće.

- Iskrene čestitke na uspješnom nastupu na ovogodišnjoj Dori upućujemo i sjajnom tenoru Juri. Što još reći nego da se osim Albininom eurovizijskom finalu i visokom plasmanu, žarko nadamo i da će ona i Jure svoja dva izuzetna glasa uskoro ujediniti u nekom zajedničkom hit duetu - ponosno je zaključila ravnateljica Gotovac-Stipaničev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 19:46