StoryEditorOCM
SplitNAŠA POSLA

Thompson kaže da mu je novinarka RTL-a Danka Derifaj provalila u kuću, ona tvrdi da je bila na zadatku. Evo što je utvrdila policija

Piše PSD
13. kolovoza 2021. - 15:33

Podsjetimo, pjevač Marko Perković Thompson u sudskom je sporu s 10 susjeda koji žive na katovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, otkrila je prva "Slobodna Dalmacija".

Thompson je vlasnik ukupno 713 kvadrata zgrade od 2011. godine. U međuvremenu se pokazalo da je oko 1800 kvadrata u zgradi izgrađeno ilegalno, a dosad su bili skriveni unutar zgrade kao "tajne etaže".

Nakon što je Marko Perković Thompson doznao da ispod nekretnine i zemljišne čestice čiji je vlasnik postoje skrivene etaže, pokrenuo je sudske sporove koji traju posljednjih nekoliko godina.

Thompson je tužio 10 susjeda koji žive od drugog do četvrtog kata u kaskadnoj zgradi, te od njih zahtijeva da se isele i da mu plate naknadu zbog toga što su koristili, odnosno iznajmljivali te prostore, otkrili smoi. Nekima je pak ponudio da od njega otkupe nekretnine, a tamo gdje su ilegalni kvadrati povezani s legalnim dijelom zgrade i uređeni kao prostorija u stanu, Thompson traži od susjeda da zazidaju dijelove koji su prešli na njegovu česticu i da ih predaju njemu.

Sve je to zaintrigialo i druge medije.

- U četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do provale u kući Marka Perkovića Thompsona u Splitu od strane RTL-ove novinarke Danke Derifaj, njenog snimatelja i susjeda obitelji Perković, B.M.

U trenutku provale, u kući su bile same 11-godišnje blizanke i 15- godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petero djece - navodi se na Thompsonovoj stranici.

Index je kontaktirao Danu Derifaj, evo što kaže novinarka:

"Radilo se, naravno, o novinarskom zadatku, a ne provali kako su lažno objavili. Popeli smo se na krov susjedne zgrade, u suvlasništvu ljudi koji u njoj žive, a poveo nas je predstavnik njihovih stanara, jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti sada izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković pretvorio u svoje dvorište, iako se nalazi na susjednoj čestici od njegove", pojasnila nam je Danka.

Oglasila se i policija:

"Jučer na tom području grada Splita nismo zabilježili kazneno djelo Teška krađa provaljivanjem. Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", naveli su za Index iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pa se potom ponovno oglasio Thompson: 

- Novinarka RTL-a Danka Derifaj u svojoj objavi iznosi laž da su drugi stanari, kao i Miodrag s kojim je provalila kod Perkovića Thompsona “suvlasnici” čestice na kojoj je terasa obitelji Perković. Jednostavnom provjerom u zemljišnim knjigama vidi se da je Marko Perković Thompson vlasnik i čestice na kojoj je njegova kuća i čestice na kojoj je njegova terasa i vrt - napisao je na Facebooku. 

Više o cijelom slučaju pročitajte ovdje: 

Šokantna Kotarčeva muljaža s ‘tajnim etažama‘ u zgradi na Žnjanu. Sada Thompson tuži susjede da mu vrate ‘njegovo‘. Kotarac: Iz pohlepe želi doći do tih prostora

Evo i postova s Thompsonovog Facebooka: 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 06:56