StoryEditor
Splitrekordna izlaznost

Teo Krnić i SDP dobili kotarske izbore u Spinutu: ‘Riješit ćemo pitanje parkinga, a PIS-ove barake urediti za turizam i rekreaciju‘

25. listopada 2020. - 20:40
Saša Burić/Cropix

U Gradskom kotaru Spinut ove nedjelje održani su izvanredni kotarski izbori na kojima su slavili SDP-ovci.

Birači su birali između SDP-ove liste koju je predvodio Teo Krnić, HDZ-ove s Andrijom Čaljkušićem i nezavisnom liste koju je vodio mladi Luka Kovač Levantin.

Na izbore su izašla 964 glasača od ukupno 6169 na popisu, što je izlaznost od 16,3 posto, pravi rekord za jedne kotarske izbore.

Nakon brojenja glasova utvrđeno je da je SDP dobio 386 glasova, HDZ 375, a lista Luke Kovača Levantina 197 glasa. U konačnici, po tri mandata idu SDP-u i HDZ-u, dok Levantinu pripada jedno mjesto u kotarskom vijeću. Nevažećih je bilo 6 listića, doznajemo.

- Zadovoljni smo rezultatima izbora koji su pokazali da je SDP najjača stranka u Spinutu i da ljudi žele promjene. Za dalje, ponudit ćemo suradnju listi mladih - kazao nam je Krnić.

image
Saša Burić/Cropix

SDP je za Spinut priremio program usmjeren između ostalog, ka rješavanju pitanja parkinga, izvedbe etažnih parkirališta i novih parcijalnih parkirnih mjesta, te rekonstrukcije i proširenja postojećih garaža u Rendićevoj i Jobovoj ulici. Inzistiraju na dostupnosti vatrogasnim vozilima s obzirom na to da se ovdje nalazi veliki broj stanovnika, zgrada i nebodera na malom području, ali i na ophodnje kontakt policajaca radi sigurnosti, kao i na osmišljavanju prostora sadašnjih PIS-ovih baraka za koje vide turističko-rekreacijski sadržaj.

Lista mladih Spinuta predlagala je uoči izbora mnoštvo manjih intervencija koje su u Spinutu moguće, a doprinijele bi rješavanju većih problema, primjerice pametnom relokacijom 20-ak točaka na kojima su kontejneri u kvartu moglo bi se dobiti 80-ak novih parkirnih mjesta. Imperativ im je i dalje na nadogradnji postojećih garaža, aktivacija zelenih površina, osvjetljenje kvarta, radne akcije i još puno toga.

image
Saša Burić/Cropix

Čaljkušić iz HDZ-a ukazao je također na nedostatak mjesta za parkiranje automobila.

HDZ-ova lista izložila je želje za sanacijom asfaltne površine u Gajevoj ulici, izgradnju vježbališta na otvorenom, popularni "street workout" park, te rekonstrukciju postojeće rasvjete i postavljanje nove.

image
Na fotografiji: Teo Krnić, Emil Radić, Ranko Britvić, Mira Vuković, Goran Kotur te Stiven Vladislavić sa SDP-ove liste za kotarske izbore
 
Paun Paunović/Cropix

Izbori su se u ovom kvartu održali jer HDZ u tri navrata nije uspio izabrati novog predsjednika nakon ostavke Andrije Čaljkušića koji je podnio nakon što je spinutska oporba tražila sjednicu o glasanju povjerenja predsjedniku kotara.

Uslijedilo je raspuštanje vijeća nakon prosvjeda građana zbog planiranog probijanja ceste između Gajeve ulice i Mandalinskog puta, čime se pješački spoj dviju ulica trebao rekonstruirati u jednosmjernu prometnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 14:09