StoryEditor
SplitVodeći svjetski call centar

'Teleperformance' će prvo zaposliti 400, a u godinu dana 2000 Splićana!

3. srpnja 2016. - 00:20

Teleperformance, vodeća svjetska kompanija za pružanje telefonske podrške tvrtkama iz različitih gospodarskih sektora, planira otvoriti regionalni call centar u Splitu!

Ako svoj plan i ostvare, to bi značilo i otvaranje nevjerojatnih 2000 novih radnih mjesta, čime bi "Teleperformance", nakon škvera, postao uvjerljivo najveći poslodavac na našem području. Vijest je to koja bi nemjerljivo značila za grad - ne samo što bi usrećila tisuće nezaposlenih koji očajnički traže priliku za angažman - već bi se dolazak tako velike kompanije trebao pozitivno odraziti i na mnoge druge gospodarske grane.

Službena potvrda za otvaranje splitskog call centra koji bi pokrivao područje istočne Europe još nije uslijedila, no ona se očekuje nakon 7. srpnja, kada "Teleperformance" na Ekonomskom fakultetu organizira Dan karijera. Predstavnici tvrtke tada će iz prve ruke dobiti informaciju koliko kvalitetnog mladog kadra ima pod Marjanom, te koliko njih bi bilo voljno baviti se ovakvom vrstom posla... O tome će u konačnici ovisiti i njihova konačna odluka.

Jezici otvaraju vrata

No, s obzirom na više od 20.000 ovdašnjih studenata, ali i friških diplomanata, kao i mladih bez tog važnog dokumenta koji se po svojim ostalim vrlinama uklapaju u prototip djelatnika kakve spomenuta globalna firma traži, veliki poslodavac ne bi, makar što se tiče ljudskog potencijala, trebao imati u Splitu apsolutno nikakvih problema.

Velika tvrtka objavila je na svojoj stranici na Facebooku poziv studentima da idućeg četvrtka dođu na Sveučilište (Ekonomski fakultet) kako bi se pobliže upoznali s njihovim planovima, a uvjet za dobivanje posla bit će izvrsno poznavanje engleskog, talijanskog, francuskog, španjolskog, njemačkog ili nekog drugog stranog jezika.

Njihov poziv počeo je naveliko kružiti među mladim, zaintrigiranim Splićanima, željnih posla i zarade, tako da ne treba sumnjati u odličan odaziv.

- Od budućih zaposlenika očekuje se vrhunsko poznavanje barem jednog stranog jezika, te komunikativnost. Stručna sprema nije presudna, a prednost bi trebali imati mlađi ljudi.

"Teleperformance" se nada da će uspjeti pronaći dovoljan broj elokventnih ljudi za posao, da će na Danu karijera obaviti dovoljan broj intervjua, prikupiti zadovoljavajući broj dobrih životopisa, i isključivo o tome ovisit će njihova konačna odluka. No, vjerujemo da s obzirom na to kako je riječ o tvrtki impresivnih referencija, dobar odaziv neće biti upitan. Ovakvu priliku šteta bi bilo prokockati, tim više što pozov nije upućen samo studentima, već svim komunikativnim ljudim sa odličnim poznavanjem jednog stranog jezika, neovisno o njihovoj dobi - doznali smo od izvora bliskih budućem poslodavcu, koji, kako neslužbeno doznajemo, nudi zaposlenima početnu neto plaću između 5000 i 6000 kuna, ali i odlično poslovno okruženje, do kojega i te kako drže.

Ured 312

Također, "Teleperformance", kako doznajemo, nema namjeru odmah zaposliti svih 2000 radnika. Taj bi se broj dosegnuo otprilike za godinu dana, dok bi priliku u prvom "šucu" dobilo oko 400 kandidata.

Da je riječ o odličnom i krajnje ozbiljnom poslodavcu svjedoče sljedeći podaci - utemeljeni su prije četiri desetljeća u Parizu, danas imaju 190.000 zaposlenih diljem svijeta, a u 2014. uprihodili su 3,7 milijarde dolara. Posljednja dva ureda otvorili su u Ateni, gdje je svoj posao pronašlo 4000 djelatnika, te u Lisabonu u čijem velikom call centru radi 6000 ljudi. Njihovo poslovanje rašireno je u 65 država, a djelatnici "Teleperformancea" sa svojim klijentima komuniciraju na 75 jezika, a radna snaga raspoređena je u 311 podružnica.

Velike su šanse da se u našem gradu otvori i onaj s brojem 312, a također se spekulira kako bi svoj trajni smještaj mogli pronaći u sjevernom tornju projekta "Westgate" uz Ulicu Domovinskog rata, za koji su, kako neslužbeno doznajemo, pokazali zanimanje, kao i za nekolicinu većih splitskih komercijalnih objekata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 13:59