StoryEditor
SplitMasovna utrka

Tamara Markotić pobjednica prvog Marjan traila

Piše PSD
13. veljače 2016. - 16:47
marjan_trail1-130216

Čak 250 natjecatelja sudjelovalo je ove subote na 1. Marjan Trailu, sportskoj utrci u organizaciji Trail i treking kluba Strka koji svojim aktivnostima u gradu i oko njega privlači sve veći broj pobornika ovakvog načina aktivnog života.

Startalo se na Rivi, a staze su vodile kroz uske varoške kale, preko najljepših splitskih vidikovaca, Prve vidilice i vrha Telegrin, vrludale marjanskom šumom u svim mogućim kombinacijama, a u etape su upale i marjanske plaže.

- Staza je predivna, sve sami putići, male stazice, makadam za poželit, a tek sunčano vrijeme koje nas je poslužilo i taj pogled prema moru i otocima zbog kojeg poželiš preseliti u Split - nadahnuto će nam Tamara Markotić iz Zagreba, pobjednica teže dužinske kategorije, one Jače manijače, duge oko 20 kilometara koju je ova cura, inače, 'diplomirana' planinarka HPD Mosor, pretrčala za svega 2 i 15 minuta! Oduševljenje organizacijom, pogledom i cijelom stazom dijelio je s njom i njezin partner Ivan Videk. Možda ih skoro i vidimo kao stanovnike Splita!

Druga paralelna utrka, ona od 10 kilometara, nazvana Gibajmo se, privukla je velik broj sudionika svih generacija.

- Trčanje je gušt! Preporučam svakom da upiše školu trčanja radi tehnike i motivacije, i radi odlične ekipe! -savjetuje Marija Pecotić, jedna od natjecateljica koja je poput ostalih zaista mogla uživati u marjanskim stazama koje su umrežile gotovo svaki puteljak, pa su mnogi komentirali kako su neke staze otkrili po prvi put.

O sigurnosti natjecatelja brinula se policija i HGSS koji nisu imali nijednu intervenciju. Treba kazati da se ova utrka boduje za Strka Trail ligu, a ujedno je i prva utrka Proljetnog treking kupa u društvu poznatih utrka s područja Dalmacije: Prominatrek, Imbertrek, Jesenice Treking i Mosor Grebbening.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 04:13