StoryEditorOCM
Splitzadnje pripreme

Svjetski igrač na splitskom terenu: u srpnju otvara prvi hotel u Hrvatskoj pod brendom prestižne hotelske grupacije. ‘Zaposlit ćemo 100 ljudi, a šefovska mjesta već su popunjena‘

10. ožujka 2022. - 09:46

Split će ovo ljeto biti bogatiji za još jedan hotel i to u najvišem neboderu u Hrvatskoj. Riječ je o AC Hotel by Marriott Split koji će se smjestiti u 135 metara visokom tornju Westgatea, neboderu poznatijim pod imenom "Dalmatia Tower".

To će biti prvi hrvatski hotel pod brendom jedne od najprestižnijih hotelskih grupacija na svijetu, a otvorenje je planirano za početak srpnja.

- Intenzivno provodimo radove na uređenju i opremanju interijera sukladno visokim standardima brenda AC Hotel by Marriott. Planiramo da hotel započne s radom u prvim danima srpnja. S obzirom da želimo pružiti vrhunsku uslugu i doživljaj gostima, edukacija i treninzi osoblja su već u tijeku, a AC Hotel by Marriott Split će i svoje prve goste primiti početkom srpnja - odgovorili su nam iz tvrtke investitora Westgate Group.

AC Hotel by Marriott Split ima će 214 soba smještenih na 11 etaža, od 17. do 27. kata, a zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve će sobe biti s pogledom na more. 

Uz pet modularnih konferencijskih dvorana ukupnog kapaciteta 300 osoba, gostima će na raspolaganju biti i spa & wellness centar s unutarnjim bazenom, potom restoran, barovi i lounge.

image
Računalna simulacija izgleda dovršenog projekta
Westgate Group

Zanimalo nas je i koliko će zaposlenika imati novi hotel, ali i hoće li biti natječaja za posao. 

- Hotel će zapošljavati preko 100 djelatnika i rukovodeća radna mjesta su već popunjena. Za preostala radna mjesta oglasi su trenutno plasirani na društvenim mrežama, a uskoro će biti i na portalima za zapošljavanje te u lokalnim medijima, naravno i na stranicama Slobodne Dalmacije - objasnili su nam. 

Cijena noćenja još nije poznata, ali ističu da će biti formirana u skladu sa standardima Marriott Internationala i lokalnog tržišta te će se razlikovati ovisno o željenom periodu boravka. 

- Uskoro ćemo otvoriti prodaju putem online kanala i službene web stranice hotela kada će cijene za različite periode boravka biti vidljive svima - za kraj su nam kazali iz tvrtke investitora Westgate Group.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2023 15:23