StoryEditor
SplitGANC NOVI, PRVA RUKA

Svjedočili smo čudu na Poljudu: novi 'Prometovi' autobusi izgledaju svemirski, klimatizirani su, jedva čuješ kad voze, prilagođeni su osobama s invaliditetom...

4. rujna 2019. - 12:57

Kako smo već u nekoliko navrata najavljivali, konačno će se kompletirati isporuka 34 autobusa za "Promet", u sklopu projekta "No regret" koji je u stopostotnom iznosu financirala Europska unija.

Već smo dopratili 14 "solo" vozila koja je početkom kolovoza isporučila tvrtka "Auto Hrvatska", zastupnik MAN-a za Hrvatsku, a upravo smo dočekali još 20 zglobnih autobusa, čiji je isporučitelj "Jolly Autoline" kao zastupnik Mercedesa.

 

 

Svečanost povodom isporuke navedena 34 autobusa, vrijedne 73,9 milijuna kuna, održava se oko Gradskog stadiona na Poljudu, a upriličeno je i razgledavanje novih vozila. U novim autobusima upravo se voze splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegovi zamjenica Jelena Hrgović Tomaš i Nino Vela, tu je i direktor Prometa Miroslav Delić i sva sila novinara.

Prve impresije su odlične:

- Taman se vozimo oko stadiona. Autobus je niskopodan, totalno prilagođen osobama s invaliditetom, jedva ga čuješ kad vozi, ima antivandalske kabine i izgleda svemirski, po najnovijim ekološkim standardima, klimatiziran. Splićani će doživjeti pozitivan šok - javlja nam naša novinarka.

 

 

Nabavom novih autobusa splitski javni prijevoznik riješit će problem starih autobusa koji povećano onečišćuju okoliš, a i unaprijedit će se kvaliteta usluge i broj putnika u javnom prijevozu te smanjiti emisija štetnih plinova. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 01:02