StoryEditor
Splitduh STARE DALMACIJE

Svi na Marjan: mali Splićani će se sutra voziti karom i družiti sa životinjama, organiziran je program i za odrasle

Piše Gabrijela Radanović
20. prosinca 2019. - 13:10

Prirodoslovni muzej i Zoološki vrt organiziraju tradicionalnu "Božićnu priču stare Dalmacije - kar naših didova" koja će se sutra, s početkom u 11 sati, održati kod crkvice sv. Nikole na Marjanu.

Fešta starih dobrih običaja uključuje vožnju karom i dvopregom, za koju će svakako biti zainteresirana djeca, te druženje s autohtonim životinjama poput dalmatinske krave - buše, domaćih tovara i hrvatske šarene koze.

Odraslima će svakako uhu goditi prigodne blagdanske pjesme u izvedbi zbora "Marjanke" i pjevača KUD-a "Brodosplit" čiji će kolege iz folklorne sekcije izvesti i stare splitske plesove, dok će Goran Mikas zasvirati na gajdama.

Članovi odreda izviđača-pomoraca "Posejdon" donijet će na Marjan i betlehemsko svjetlo koje će se dijeliti na "šterikama", a za zaokruženu predbožićnu sliku dobre spize i pića bit će zaduženi sponzori od Paga, preko Nerežišća, do Gata koji će izložiti svoju ponudu.

- Uz radost i veselje svima želimo sritno Mlado lito 2020.! - poručuju organizatori iz Prirodoslovnog muzeja i Zoološkog vrta. 

#MARJAN#SPLIT

Izdvojeno