StoryEditorOCM
Splitzbog radova

Svi koji planirate na najveću splitsku plažu, pripremite se na pakao: mjesecima nećete moći voziti najvažnijom cestom

Piše Split SD
19. rujna 2023. - 09:55

Križanje Velebitske ulice i Šetalište papa Ivana Pavla od srijede, 20. rujna, biti će zatvoreno radi rekonstrukcije postojećeg kanala Radoševac. Riječ je o radovima u sklopu izgradnje oborinske odvodnje na Žnjanu koji su počeli u srpnju ove godine. 

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa sukladno Zakonu o prometu na cestama te iz Grada Splita mole građane za razumijevanje i poštivanje postavljene signalizacije.

image

Ortofoto

Grad Split

- Predviđeno vrijeme izgradnje svih oborinskih kolektora je četiri mjeseca, a projektom je predviđena izgradnja oborinskog kolektora Žnjan zapad s ugradnjom separatora lakih tekućina, rekonstrukcija postojećeg kanala Radoševac radi usklađenja s projektnom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa, rekonstrukcija postojećeg kanala Žnjan 1 s ugradnjom separatora lakih tekućina prije priključka oborinskih kolektora prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. te izgradnja oborinskog kolektora Žnjan istok kao nastavak postojećeg kolektora koji nema adekvatno riješen ispust i njegovo priključivanje na rekonstruirani kanal Žnjan 1 - objasnili su iz Grada Splita.

Svi predviđeni radovi se izvode na dijelovima prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II, na križanju s Velebitskom ulicom, te na makadamskom platou koji se koristi kao parkiralište osobnih vozila.

image

Prometni elaborat Žnjan

Grad Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 10:08