StoryEditor
SplitZAPIŠITE DATUM

Sveti Nikola će malo zakasniti u splitski Zoološki vrt, ali napravit će tamo feštu za pamćenje: 'Djeco, vidimo se u subotu na Marjanu'

2. prosinca 2019. - 20:46

Nažalost, jedna od mana odrastanja i starenja je i stres koji stvara predblagdansko razdoblje. Teško da prosječna obitelj može pratiti ritam koji nameće konzumerističko društvo, pa se vrijeme darivanja, našom krivicom, pretvori u “krpanje kraja s krajem” kako bi mogli priuštiti Božić “s reklame”.

Srećom, nije puno potrebno da nam blagdansko vrijeme bude najljepše razdoblje u godini, samo se prisjetimo da su najljepše stvari - besplatne.

Upravo takvu poruku šalje nam Prirodoslovni muzej i zoološki vrt u Splitu, čiji su djelatnici povodom blagdana Sv. Nikole, našim najmlađim posjetiteljima organizirali manifestaciju “Dan dječje radosti i mašte” koja će se održati u subotu, 07. prosinca, od 10 do 15 sati

Nakon što toga jutra u svojim čizmicama pronađu čokoladicu, roditelji i ove godine imaju priliku djecu iznenaditi s nevjerojatnim izletom na Marjanu, gdje ih očekuje pregršt starih igara i brojna iznenađenja s likovima iz mašte, puno ljubavi, zabave, delicija, blagdanskih pjesama i, nadasve, svjetlo Božićne radosti.

Zainteresirani roditelji i djeca moći će posjetiti prodajno-izložbene štandove prepune domaćih gastronomskih delicija i božićnih ukrasa, a pridružit će im se i sam Sv. Nikola, dok se kao posebno iznenađenje najavljuje dolazak princeze i jednoroga!

Program počinje u 10 sati kada će se djeca imati priliku družiti s umiljatim životinjama u pratnji vodiča. Osim toga, zaigrat će i stare igre kao što je “zoga”, skakanje u jutenim vrećama, potezanje i preskakanje konopa, “laštik“, poligon, utrka jaje - žlica. Uz svaku igru prisutan je animator.

Oslikavat će i pločnik kredama u boji po svome izboru, a moći će se pridružiti tematskoj poučnoj igri uz kratki kviz “Traženje blaga Sv. Nikole“ u organizaciji Odreda pomorskih izviđača “Posejdon“.

Ako su više raspoloženi za radionicu vune s metodom suhog filcanja “Izrada božićnih ukrasa“ u učionici ZOO vrta, trebali bi se ranije prijaviti jer je broj polaznika ograničen na 15 mjesta, a cijena 30 kuna po osobi.

U 11 sati će im se na Marjanu pridružiti dječju zbor “Srdelice” koji će izvoditi prigodne božićne pjesme, a poseban poklon našim sugrađanima je i besplatan prijevoz vlakićem koji će voziti od Hrvatskog narodnog kazališta do Zoološkog vrta. Polazak je svakih pola sata od 10 do podne.

Iz Zoološkog vrta pozivaju svu djecu da se pridruže i provedu nezaboravan dan na Marjanu. Potrebno je samo toplo se i udobno obući i stići do vlakića koji će ih besplatno odvesti u avanturu.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 15:14