StoryEditorOCM
Splitoluja sa sjevera

Šveđani, Danci i Norvežani ne dolaze na Ultru, otkazani su skoro svi letovi Scandinavian Airlinesa za Split, piloti ne žele letjeti, putnici ne mogu kući

Piše PSD
8. srpnja 2022. - 13:08

Situacija u svjetskom zračnom prometu daleko je od dobre. Zbog manjka osoblja i problema na aerodromima otkazuju se brojni letovi, pa tako i prema hrvatskim zračnim lukama, zagrebačkoj i onima na Jadranu.

Među brojnim drugim europskim aerodromima suočenima s još jednim drastičnim otkazivanjem, i to iz skandinavskih zemalja, odnosno kompanije SAS Scandinavian Airlines, jesu i splitska i pulska zračna luka.

image

Tisuće SAS-ovih putnika u Splitu i u Europi čekaju i traže način da se vrate kućama, prizor iz Kopenhagena

AFP

SAS je u srijedu, 6. srpnja otkazao svih osam najavljenih letova iz Osla, Kopenhagena, Stockholma, Göteborga i Bergena za Split i iz njega, a otkazano je i šest letova u četvrtak.

Otkazana su i dva od tri leta za Pulu, jedino su obavljeni letovi prema Dubrovniku. Razlog otkazivanja je višednevni štrajk pilota te kompanije i propali pregovori s upravom, piše Croatian aviation.

PUTNICI U SPLITU ČEKAJU POVRATAK KUĆI

Situacija nije dobra ni za SAS-ove putnike koji bi se htjeli vratiti u Skandinaviju. Njih stotine u Splitu čekaju način da se vrate kućama, što im je skoro neizvedivo jer su i zrakoplovi drugih kompanija popunjeni.

Iz SAS-a su ponudili besplatnu promjenu datuma putovanja i pozvali putnike da na aerodrome dođu značajno ranije kako bi im se pronašao alternativni prijevoz, uz ogradu da se zbog vrhunca ljetne sezone to neće moći ostvariti u razumnom roku.

image

Polijetanje SAS-ova zrakoplova, prizor koji se sve rjeđe viđa

AFP

Očekuje se da će se otkazivanja SAS-ovih letova nastaviti sve dok štrajk ne bude gotov, a spominje se i da je kompanija u ozbiljnim financijskim problemima koji bi mogli dovesti i do bankrota, piše Croatian aviation.

Zbog otkazanih letova skandinavski putnici, od kojih je dio vjerojatno dolazio i na Ultru, morali su ostati kod kuće. Čini se da je još gore onima koji se, zbog otkazanih letova, ne mogu vratiti domovima. Reklo bi se da ni skandinavske kompanije nisu kao što su bile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 23:52