StoryEditor
SplitHO, HO, HO!

Uz puno šušura započeo je Advent na Zvončacu: Alen Islamović rasplesao je i raspjevao okupljene, Splićani bez Covid potvrde ‘ćiribimbe‘ s druge strane ograde

Piše PSD
1. prosinca 2021. - 21:20

Čarobno blagdansko razdoblje stiglo je i u Split, božićni šušur u gradu već se naveliko osjeća. Osim adventskih kućica i programa u samom centru, novost je u Gradu pod Marjanom Advent na Zvončacu koji je svoja vrata otvorio posjetiteljima jučer u popodnevnim satima nastupom Splitskih mažoretkinja.

Splićane i Splićanke, mlade i stare u večernjim satima rasplesao je i raspjevao Alen Islamović. Atmosferu je za poznatog pjevača zagrijao "Thrill band" uz ritmove dobro poznatih rock pjesama.

- Svirat ćemo svašta večeras, sve one najljepše pjesme koje sam ja pjevao. Pića imamo koliko hoćemo, samo nam preostaje napraviti dobro raspoloženje- kazao je Islamović. Koncert je otvorio uspješnicama "Divlje jagode", "Šejla", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Krivo je more". A dobrog raspoloženja, koje je pjevač spomenuo, zaista nije nedostajalo. Pjevali su u glas s njim i mladi i stari. A kako i ne bi kada je unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, okupljene u početak koncerta uvelo idealno raspoloženo nebo. Ipak je kasnije okrenulo na kišu. No, svi oni željni dobrog provoda nisu se dali omesti. Kako su organizatori najavili, ulaz na Advent nije se naplaćivao. Iako za ulazak nije bila potrebna ulaznica, jest Covid potvrda.

- Za one koji je nemaju, organizirano je testiranje na ulazu po cijeni od 50 kuna- kazale su nam djelatnice. Bilo je i naših sugrađana koji su se ipak odlučili za drugu varijantu pa su se snašli tako što su pratili koncert s druge strane ograde.

- Došla sam izvidit' situaciju. Razmišljam hoću li se testirati s obzirom na to da nemam Covid potvrdu. Ako vidim da je dobra atmosfera platit' ću test. Ali i s ove strane je skroz dobro. Jedino što mi nedostaje je kuhano vino s jedne od kućica i štogod za prigrist'- prokomentirala je jedna od njih, koja je stajala na pločniku koji je gotovo pa bio pretijesan za sve one koji su ćiribimbili na mjestima gdje su mogli vidjeti poznatog pjevača.

U jednom trenutku i sam pjevač je pozvao okupljene da im se pridruže pa poručio da će i za njih pronaći pjesmu koja će ih pozvati da se ipak odluče na ulaz. Dobrog provoda kao što je bio i sinoć zasigurno neće nedostajati u sljedećih mjesec dana. Naime, organizatori su na društvenim mrežama najavili šarolik program koji očekuje Splićane. Od mnoštva plesnih grupa koje će nastupati na dnevnom programu do izvođača s kojima će publika pjevati u glas. Petar Dragojević, Pravila igre i Gustafi samo su neki od njih. Prava poslastica očekuje sve one koji se u novu godinu odluče ući baš na Zvončacu jer će tada svoje najveće hitove zapjevati TBF.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2022 18:30