StoryEditorOCM
SplitSTRANČARENJE

Svađa oko prosvjeda; Puljkova kotarska vijećnica kaže da nije obaviještena, SDP-ova šefica kvarta: Bila je sjednica...

Piše B. L.
16. svibnja 2023. - 18:56

Nakon što je Vijeće Kotara Lučac-Manuš priopćenjem za javnost pozvalo na prosvjed u srijedu u 16 sati u Vukovarskoj ulici zbog početka radova na projektu Small Mall, oglasila se Romana Ban, jedna od ukupno dvoje vijećnika stranke Centar koja sjedi u kotarskom Vijeću.

Dozlogrdilo im je da ih nitko ništa ne pita; stanari iz centra Splita sutra prosvjeduju zbog radova na Small Malu

image
Small Mall/Vizualizacija

- Najavljeni mirni prosvjed protiv Small Malla održava se u organizaciji SDP-a i Pametnog za Split i Dalmaciju, a ne u organizaciji Gradskog kotara Lučac-Manuš.

Kao vijećnica ovog gradskog kotara, u nijednom trenutku nisam obaviještena o tome da će se prosvjed održati, a informaciju sam doznala iz najave u medijima - poručila je predstavnica Centra u Gradskom kotaru Lučac-Manuš Romana Ban.

Ban napominje da Gradski kotar nije donio nikakvu odluku o organizaciji prosvjeda, iako se upravo to insinuira najavom poslanom medijima. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Tim smo povodom ponovo kontaktirali Ivu Tukić, predsjednicu kotara Lučac-Manuš i članicu SDP-a i pitali je je li se održala sjednica kotarskog Vijeća.

- Uz SDP, prosvjed je podržala stranka Pametno i HDZ. Sjednica je održana, a na izjavu kotarske vijećnice nemam komentara. - odgovorila je predsjednica kotara.

image
Josko Šupić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:15