StoryEditorOCM
SplitTOČNO U PODNE

Sutra starta kultna splitska regata, nije za početnike i rekreativce; obilazi se pučinski otok, jedri se 100 milja!

Piše Split SD
1. lipnja 2023. - 22:15

Točno u podne 2. lipnja starta 28. regata Sušac 100x2 u organizaciji Jedriličarskog kluba "Mornar". Jedrilica, dva člana posade i 100 nautičkih milja – tri su osnovna sastojka ove "formule" koja uvijek iznova privlači velik broj jedriličara.

image
Jk Mornar

Linija starta je ispred Splita, zatim se jedri oko pučinskog otoka Sušca te se vraća u Split. Nakon prošlogodišnje olujne bonace organizator ove godine očekuje promjenjive vremenske uvjete koji će unijeti dodatno uzbuđenje u jedrenje.

image
Jk Mornar/

Prijave za ovogodišnju regatu su otvorene do četvrtka 1. lipnja te je u ovom trenutku prijavljeno 35 brodova, a još ih i pristiže - svi oni koji će regatu pratiti s kopna mogu to učiniti na Facebook stranici Sušac 100x2 koja će izvještavati o napretku posada.

image
Jk Mornar

Regata Sušac kultna je splitska regata koja se održava od 1996. godine. Organizatori su javili kako ove godine dolazi jedrilica "Barka Vela" kojoj je ovo 25. nastup na regati. Kormilar te jedrilice, Marko Švent, jedina je osoba koja je bila na skoro svim regatama Sušac. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 11:37