StoryEditorOCM
SplitRAJ ZA KNJIGOLJUPCE

Sutra se u velikoj dvorani na Gripama otvara Mediteranski festival knjige i traje sve do nedjelje; ulaz je besplatan, program prebogat...Donosimo najvažnije događaje prvog dana

Piše Split SD
27. rujna 2022. - 21:49

Ove srijede u 12 sati otvara se 5. Mediteranski festival knjige na glavnoj bini Velike dvorane Sportskog centra Gripe.

Svečano otvorenje obilježit će dva nastupa splitsko-paške umjetnice i performerice Ane Paške, koja će iste večeri u klubu "Ghetto" održati i svoj "Koncart".

U protokolarnom dijelu nazočnima će se obratiti Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koja je organizator Festivala.

Uz njega, govorit će i predstavnici pokrovitelja manifestacije — gradonačelnik Ivica Puljak, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, te državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl. Voditeljica otvaranja je Katarina Baretić.

Odmah po otvorenju sve posjetitelje uz prodajni sajam knjiga na kojem će se predstaviti pedesetak izdavača, čeka i iznimno bogati program.

image
Joško Šupić/Cropix

Tako će već prvog dana bit čak tri promocije - Dragan Bursaća: "Čekajući Dylan Doga u Srebrenici", Andreja Nikolaidisa: "Anomalija", te Jurice Pavičića: "Mater Dolorosa".

Održat će se i tribina 500 godina Judite uz sudjelovanje Andre Krstulovića Opare, Stjepka Rošina, Darke Perko i Brune Bebić.

Najmlađe očekuje čitanje priča za djecu stariju od tri godine u suradnji s volonterima udruge MoST, pa radionica šifriranja poruka i tajnih kodova za djecu od 6 do 12 godina pod vodstvom Brune Kolak, kreativni storytelling program za djecu od 6 do 11 godina "Šaljive narodne priče i legende" pod vodstvom Jasmine Žiljak Ilinčić, te igraonica i maštaonica za djecu od 5 do 10 godina

image
Paun Paunović/Cropix

Sve informacije o sajmu, festivalu, radionicama i drugim događanjima bit će redovito objavljivane na mrežnim stranicama Festivala (https://mfk.hr) te društvenim mrežama Festivala (MFK Facebook i MFK Instagram). Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju, dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2022 01:11