StoryEditorOCM
SplitSUBOTA U 10 SATI

Sutra online forum o COVID-19: Uključite se i pitajte najistaknutije stručnjake kako se nositi s posljedicama pandemije i što nas još čeka

Piše Ivo Bonković
26. veljače 2021. - 12:45

COVID-19 jučer, danas i sutra, tema je on line foruma kojeg sutra, u subotu ogranizira Rotary Club Split. Za sve zainteresirane dovoljno je da se u 10 sati uključe preko MS Teams na linku 

Forum će potrajati sve do 12.30, i svoja razmišljavanja o svemu što nam se dogodilo iznijet će najistaknutiji virolozi, epidemiolozi, infektolozi, psihijatri, ekonomisti i pravnici.

Nakon predavanja svi koji se uključe mogu komentirati i postavljati pitanja predavačima.

image
Robert Fajt/Cropix

Predsjednik Rotary Cluba Split Krunoslav Kljaković najavio je početak Foruma predavanjem dr. Bojana Polića s Medicinskog fakulteta u Rijeci o virusu i imunologiji. Zatim će o pandemiji govoriti dr.Ozren Polašek, a potom će predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split dr. Ivo Ivić pružiti infektološki pogled na pandemiju i upoznati nas sa iskustvima u borbi protiv zaraze.

Raspravu koja slijedi moderirat će dr. Damir Roje. U bloku koji slijedi fokusirat će se društveni aspekti Covida-19. Dr.Igor Filipčić, ravnatelj psihijatrijske bolnice Sv. Ivan Jankomir u Zagrebu govorit će o svim iskušenjima za mentalno zdravlje, politolog i pravnik dr Goran Bandov o ljudskim pravima u vrijeme pandemije, a sigurnosni stručnjak i komunikolog dr. Gordan Akrap obradit će Covid-19 kao globalnu prijetnju, ali i kao svojevrsnu priliku.

Slijedi završna rasprava i usvajanje zaključaka ovogodišneg foruma uz moderatore dr. Zorana Đogaša, dr. Vladimira Pleštinu i dr Damira Roju.

image
Robert Fajt/Cropix

- Pokušavamo cijeloj priči oko pandemije dati kontekst. Bit će to presjek svega što smo proživjeli, ali i pogled unaprijed, u ono što nas čeka. Veliki je broj stručnjaka koji će iznijeti svoje stavove i na taj ćemo način sagledati priču o korona virusu sa svih mogućih aspekata, najavio je Forum dr. Ozren Polašek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2022 21:15