StoryEditor
SplitDOMINE U SURADNJI S GRADOM

Sutra će se sa zgrade Banovine spustiti crna zastava: ‘Simbolično ćemo se oprostiti od naše sugrađanke koju je na brutalan način ubio bivši partner na njenom radnom mjestu‘

Piše PSD
2. prosinca 2021. - 21:32

Udruga Domine u suradnji s Gradom Splitom će sutra, 3. prosinca u 10 sati, sa zgrade Banovine spustiti crnu zastavu s porukom protiv nasilja nad ženama.

- Simbolično ćemo se na taj način oprostiti od naše sugrađanke koju je na brutalan način ubio bivši partner na njenom radnom mjestu. Tim strašnim činom razljutio je i razbjesnio sve nas, ali nas nažalost nije iznenadio. Društvo još jednom nije na vrijeme prepoznalo i zaustavilo muško nasilje nad ženom- poručile su Domine.

Godinama, ističu, upozoravaju na sve probleme u sustavu i na važnost prevencije i zaštite rodno uvjetovanog nasilja. Femicid ili ubojstva žena nisu prepoznata kao zaseban zločin i pred nama je izazov pronalaženja načina zaustaviti i ublažiti posljedice kulture nasilja, kazuju.

- Simbolični čin spuštanja crne zastave s porukom ženskog pokreta "Ni jedna žrtva više- ni jedna žena manje" naš je krik protiv nasilja i izraz podrške ženama našeg grada, ali i diljem svijeta koje su izložene nasilju i čiji je život ugrožen samo zato što su žene- poručile su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2022 04:02