Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitdobila godinu uvjetno

Suludi incident na splitskom sudu: bijesna Bračanka nogom udarila policajca u lice, drugog pokušala ugristi pa ga ubola kemijskom

Piše Vladimir Urukalo
20. listopada 2018. - 10:45
Policija odvodi sa suda Harisa koji je pružao otpor pri uhićenju

Zbog napada na policajca na Općinskom sudu u Splitu na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine nepravomoćno je osuđena Nevena A.M., 67-godišnjakinja s Brača.

Ona je, po presudi, 12. ožujka 2015. godine oko 12.20 sati napala policajca koji je došao uredovati u zgradu Županijskog suda, a nakon što su pravosudni policajci uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje svladali njezina sina Harisa.

Naime, kako nam je tada ispričala sestra njegove majke, njih su dvije došle kako bi nešto obavile na zemljišniku.

- U jednom su nas trenutku pravosudni policajci bezobrazno izbacili iz zgrade, a kad smo se vratile unutra, s nama je došao i Haris koji im je navodno odbijao predati švicarski nož na rasklapanje koji je imao u džepu. Ma, zaboravija je, par se puta vraća i pišta je na onome detektoru, a onda ga je izvadija iz džepa i da im ga. Mi smo samo htjele upozoriti na njihovo ponašanje, pa ne smiju oni biti bezobrazni, jel? - kazala je tada.

Kada su se htjele vratiti da se požale predsjedniku suda na postupanje pravosudnih policajaca, Haris se provukao kraj njih i krenuo prema uredu predsjednika suda. Tad mu je prišao jedan pravosudni policajac i kazao mu da krene s njim prema čuvarskoj portirnici da razjasne situaciju. Haris se tad počeo opirati, a policajcu je priskočio u pomoć kolega te su ga uhvatili pod ruke i počeli voditi prema desetak metara udaljenoj portirnici. Majka je već tad počela vikati da ga puste na miru.

Nakon što su ga zadržali u prostorijama pravosudne policije, pozvana je "obična" policija te su u zgradu suda došli policajci 1. PP Jakov O. i Mario S. No, bijesna i ljutita majka, smatrajući da nepravedno postupaju silom prema njezinu sinu jedincu, počela je nogama u natkoljenice udarati policajca Jakova O. On je ljutu majku, stoji u presudi, "posjeo" na stolicu, pri čemu ga je pokušavala ugristi za ruku, a potom je zamahnula kemijskom olovkom i ubola ga između kažiprsta i palca desne ruke.

Kako bi je spriječili da nastavi divljati, policajci su je pokušali vezati lisičinama, a ona je tada nogama odgurivala Jakova O. te ga je, dok je bio prignut, udarila desnom nogom u lice. Ipak, uspio joj je staviti sredstva za vezivanje. Policajcu su poslije utvrđene lakše tjelesne ozljede - nagnječenje glave u području desne zigometične regije te ubodna rane na desnoj šaci između palca i kažiprsta.

Ogorčena majka na suđenju je priznala sve za što je se tereti te je kazala da je bila uznemirena zbog postupaka pravosudnih policajaca prema njezinu sinu.

#POLICIJA#BRAč#SPLIT

Izdvojeno