StoryEditorOCM
SplitSPLIT NIJE GLAVNI

Sudeći po kandidatima na izbornim listama, ni HDZ-u ni SDP-u nisu važni splitski glasači: Opara je tek na četvrtom, a Kotur na 11. mjestu!

17. lipnja 2020. - 09:56
Andro Krstulović Opara je na četvrtom mjestu HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici, ujedno i prvi SplićaninDuje Klarić/HANZA MEDIA

Sudeći prema kandidatima na listama za desetu izbornu jedinicu jasno je da dvjema najjačim strankama - HDZ-u i SDP-u, Split baš i nije prioritet.

Odnos velikih političkih opcija prema urbanim sredinama, izuzev Zagreba, uglavnom se sveo na uzimanje zdravo za gotovo. Zapravo, takva politika prema drugom gradu u državi traje već godinama, otkrivaju nam nezadovoljni izvori iz oba tabora, a upravo to je razlog zbog čega već neko vrijeme na nacionalnoj razini, tvrde, nema jakih političkih aduta i imena iz "najlipšeg grada na svitu".

Obje stranke na listama za našu izbornu jedinicu imaju samo po tri Splićanina, no nijedan nije na prvom mjestu, pa će biti zanimljivo što će o tome reći građani kada se 5. srpnja nađu pred glasačkim kutijama.

Dubrovčani bolje prošli

Krenimo s HDZ-...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:08