StoryEditor
SplitZa Valentinovo

Romantika na Kampusu: splitski studenti imali su priliku uživati u posebnoj večeri za Dan zaljubljenih, pogledajte kako su preuredili menzu

Piše PSD
16. veljače 2021. - 10:17

Zaljubljeni studentski parovi imali su u nedjelju jedinstvenu prigodu sudjelovati na romantičnoj valentinovskoj večeri u menzi na Kampusu. Za večeru je trebalo zadovoljiti dva kriterija, imati partnera i biti stanar studentskog doma koji se svakodnevno hrani u menzi.

Na večeri je sudjelovalo 40 parova, uz striktno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su inače na snazi u svim studentskim restoranima. Uobičajena večera je bila podijeljena u dva termina. Prvi termin u 20 sati bio je za sve studente koji (još) nisu pronašli sreću u ljubavi, a drugi termin nakon 20 sati bio je rezerviran za parove. 

image
Valentinovo u menzi na Kampusu
Studentski Centar Split

I menza je uistinu bila u drugom ruhu, a u pripremi hrane i dekoriranju prostora pomogao je Studentski zbor Sveučilišta u Splitu. Lijepo dekorirani stolovi za dvoje, propisno udaljeni jedni od drugih omogućili su parovima potrebnu intimu, a na meniju je bio mesni i riblji jelovnik u tri slijeda. Skradinski rižot sa sladoledom od parmezana, škarpina s grila, salata od tune ili piletine, a uz sve to maleni koktel dobrodošlice.

U dobrom raspoloženju uživao je i mladi ljubavni par s Brača.

- Savršeno je i baš je lipo. Nisam očekivao da će biti ovako dobro - kazao je Duje Novaković, student Umjetničke akademije u Splitu koji je došao u pratnji bolje bračke polovice.

image
Valentinovo u menzi na Kampusu
Studentski Centar Split

- Iznenađena sam što smo sve jedemo na iksicu i ovakav ambijent ne bismo dobili ni u restoranu - istaknula je Anamarija Arbunić, studentica splitskog PMF-a.

Uistinu, ambijent je bio poseban. U pozadini je svirala romantična glazba, svjetla su bila prigušena, a osoblje nasmijano i stalno dostupno parovima.

- Nadmašili su sve što sam mogla zamisliti. Zasad su mi se najviše svidjeli detalji s pićem - rekla je studentica Umjetničke akademije Lucija Barišić netom nakon prvog slijeda hrane.

- Stvarno su lijepo napravili ovu večeru. Drago mi je što su učinili nešto za nas studente u ovo teško vrijeme epidemije - zaključila je njena pratnja, Luka Lovrić, student Stručnih studija u Splitu.

image
Valentinovo u menzi na Kampusu
Studentski Centar Split

Zaista je malo truda potrebno da se u trenutno društveno sivilo u kojem živimo zamiješa malo boje. Studentski centar kapnuo je dvije kapi valentinovske crvene i rezultat je izvrstan, osmijeh i zadovoljstvo na licima studenata koji prkose hladnoj buri i ispitnim rokovima.

- Čudna su i hladna ova vremena izoliranosti i brojnih restriktivnih mjera kojih se moramo držati. Nadamo se da će ova situacija brzo proći i ljubav opet zablistati u pravoj paleti boja na koju smo navikli. Sretno Valentinovo svim studentima! - poručili su iz Studentskog centra Split. 

image
Valentinovo u menzi na Kampusu
Studentski Centar Split
item - id = 1077931
related id = 0 -> 1117025
related id = 1 -> 1116948
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2021 07:02