StoryEditor
SplitBOLEST PANIKE

Stručnjaci s društvenih mreža ‘jači su‘ od svih doktora i epidemiologa, a ludilo je zahvatilo i oglasnike; Prodaju se čak i gas maske iz JNA!

Piše Diana Barbarić
26. veljače 2020. - 17:43
Histerija je počela...Screenshot

Mladi kolega je ostao iznenađen kad je jučer poslijepodne u jednoj splitskoj trgovini naišao na poluprazne police. Napokon je, komentirao je, iz prve ruke vidio kako je izgledao život u Jugoslaviji. Nema on pojma...

Elem, u Splitu još nije zabilježen ni jedan slučaj oboljelog od "korone", ali zato se širi druga "bolest", ime joj je panika.

I što svi više ponavljaju da "nema mjesta panici", učinak je dijametralno suprotan. Koji doktori i epidemiolozi, naši stručnjaci s društvenih mreža i s pazara sve znaju. Tendila, par excellence.

Paralelno s panikom i sumanutim pustošenjem trgovina, širi se i još jedna pojava, a to je zarađivanje na tuđem manjku razuma. U gradskim ljekarnama danima nema zaštitnih maski, a usprkos izjavama liječnička kako one zapravo djeluju više psihološki, nego što nas realno mogu zaštititi od koronavirusa, po Splitu se traži maska više.

I tu na scenu upadaju sitni šverceri. Čim je počelo ludilo po Italiji, pokupovali su za 50 lipa maske po ljekarnama i sada ih na internetu prodaju po višestruko višim cijenama.

Po oglasnicima se prodaju zaštitne medicinske maske po cijeni od 500 kuna! Promućurni preprodavači ističu kako "nitko nema takvih na stanju" i čak velikodušno nude gratis dostavu.

Jedan je otišao i korak dalje, ne nudi obične zaštitne maske. Na virtualnom pazaru, odnosno na Facebook grupi Kupi-prodaj Dalmacija, oglasio je da prodaje "torbe od kompleta lične zaštite građana - JNA zelenih gas maski". Komad 20 kuna. Barem nije pretjerano gramziv, kao ni tip koji je na istoj ovoj stranici "prodaje maske protiv corone jeftino". Samo deset kuna.

Na svakoj će maski zaraditi devet i pol. Nit ora, nit kopa.

#KORONAVIRUS#DRUŠTVENE MREŽE#OGLASI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 14:19