StoryEditor
Splitbakljada krenula po zlu

Strava na Poljudu: topovski udar teško ozlijedio vatrogasca! Odletio je metar u zrak, operiran je u KBC-u Split

29. rujna 2018. - 22:20
hajduk_dinamo32-290918

Četrdesetšestogodišnji vatrogasac Tomislav B. iz Kaštela zadobio je teške tjelesne ozljede kada je sa sjeverne tribine poljduskog stadiona u 17.55 sati u njegovoj blizini bačen topovski udar.

Zgroženi gledatelji su vidjeli kako je eksplozija vatrogasca bacila metar u zrak i od tog trenutka malo tko je gledao utakmicu,a svi su gledali intervenciju Hitne pomoći i dolazak policije. Vatrogasac je dugogodišnji djelatnik Javne vatrogasne postrojbe iz Split i svoj posao je radio časno i pošteno njime prehranjujući obitelj.

Zahvaljujući huliganima sada se nalazi na operativnom zahvatu na Odjelu plastične kirurgije KBC Split.

Iako su mediji u početku izvještavali da je vatrogasac ostao bez tri prsta,to se ipak nije na sreću dogodilo. Tomislavu je u eksploziji ostao bez vrha prsta na ruci, zadobio je duboke ozljede šake, a topovski udar mu je u ovom trenutku oštetio i sluh. Nadamo se da će čovjek koji pošteno radi svoj posao na dobrobit svih nas se kad-tad vratiti svome poslu kojemu je posvetio život, a mogao ga je izgubiti zahvaljujući huliganima.

Iz policije su nam rekli da osim ovog teškog incidenta derbi Hajduk -Dinamo prošao u redu što se tiče navijačkih međusobnih razmirica, ali točnu brojku privedenih i prekršajno prijavljenih još nisu imali u trenutku završavanja ovog teksta.

Jesu li kamere zabilježile tko je bacio topovski udar i uopće kako se tako veliki broj eksplozivnih sredstava unosi na stadion, pitanje je za konačnu ozbiljnu kriminalističku obradu.

Čak je i spiker na Hajdukovom stadion apelirao na one gledatelje koji nisu savjesni i ne cijene tuđi rad i muku da su "ti naši vatrogasci obranili naš Split od velikog požara."

Tužno, žalosno i nikada se više ne ponovilo!

Zahvat uspješno obavlje

Ozlijeđeni vatrogasac Tomislav B. Uspješno je operiran u splitskoj bolnici. Zahvat je dobro prošao, no na žalost, Tomislav je ostao bez komada kažiprsta desne ruke. Uz to oštećeno mu je i tkivo na palcu i srednjem prstu. Nakon zahvata prebačen je na Odjel za plastičnu kirurgiju, gdje će biti pod liječničkim nadzorom.

Uz njega su pripadnici njegove jedinice vatrogasaca, stigli su splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj ....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 18:08