StoryEditor
Splitvrućine, gužve...

Stranci bolje podnose ludilo i kaos u trajektnoj luci od domaćih: 'Nama je lijepo čim vidimo more. Znamo da nas čeka uživanje na Hvaru, pa nam ne smeta što čekamo...'

10. kolovoza 2019. - 17:04

Spustimo li se pješice do splitske Trajektne luke vidimo kako i tamo, kao i cijelim putem prema njoj, automobili stoje i puze. Zbog prekrcanih prometnica imaju problema i trajekti jer je iskrcaj vozila doslovno nemoguće provest u normalnom roku. Nakon pristajanja, spušta se rampa, ali automobili i teretna vozila ne mogu izlaziti jer nemaju slobodan pristup na prometnicu koja je zapriječena kolonom.

Prometni kolaps u Splitu: kolona prema trajektnoj luci počinje već na Blatinama; Svako malo neko vozilo zapne usred raskrižja kod bolnice, sirene paraju zrak, frustracija raste, živci se stanjuju... 

Zbog gužve je usporen i promet autobusa koji kasne u dolascima i polascima. Putnici krate vrijeme tražeći hlad gdje se oni mlađi ne ustručavaju ni poleći na prostirke koje uglavnom svi imaju na leđima uz ruksake. Domaći su malo više nervozni nego stranci koji prihvaćaju situaciju onakvom kakva ih je zatekla.

- Nama je ovde lijepo u svakom slučaju čim vidimo more. Znamo da nas čeka uživanje na Hvaru pa nam ne smeta provesti malo vremena u čekanju - kaže nam mlada Belgijanka koja sa skupinom prijateljica izvodi slalom po gradskoj luci gurajući drugo najpopularniji komad prtljage - kofer s kotačićima.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 09:32