StoryEditor
SplitIMA IZAĆ

Što se događa s tvrtkom 'Promet Makarska'? U jednom danu crkla su im dva busa; 'Na Bačvicama putnici i vozač vozilo po kiši gurali do Koteksova nebodera'

Piše Ana Franić
18. studenog 2019. - 13:24

Nedjelja nije bila sretan dan za autoprijevozničku kuću Promet Makarska, ali ni za njegove putnike. Naime, u isto poslijepodne dva autobusa, koja su vozila različite relacije su se pokvarila. Jedan je išao za Zagreb, a drugi za Split.

Jedan, na kat koji je vozio iz Makarske za Zagreb se pokvario na autocesti.

- U 13.30 sati krenuli smo iz Makarske magistralom. Normalno smo stigli u Split odakle smo nastavili svoje putovanje prema Zagrebu. Uključili smo se na autocestu i nakon nekih sat vremena autobus se pokvario i stao.

Jedno vrijeme se čekalo na zamjenski autobus, ali u međuvremenu je ovaj proradio pa smo s njim nastavili put za Zagreb u koji smo stigli oko 20 sati, govori nam jedna od putnica dodajući kako je u njihovom autobusu navodno zakazala elektronika.

Drugi autobus je u 18 sati krenuo iz Makarske prema Splitu i sve je bilo u najboljem redu dok nisu stigli do semafora na Bačvicama, odnosno dok se nije upalilo zeleno svjetlo na semaforu, a onda su, ni metar dalje, sve funkcije zakazale.

Vozači, kondukteri i putnici u autobusu stajali su nepomično usred raskrižja. Ubrzo se upalilo zeleno svjetlo u suprotnom smjeru što je moglo dovesti do problema i kolapsa, ali drugi vozači su bili razumljivi pa su pažljivo prolazili mimo autobusa.

- Vozač autobus nije mogao pomaknuti ni centimetar, ali vrlo brzo se situacija "sanirala".

Muški dio putnika ponudio se da autobus malo "pogura", što je kondukter objeručke prihvatio i zajedno s putnicima pogurao autobus koji su uspješno pomaknuli s raskrižja, kazala nam je druga putnica.

Vozač je autobus zaustavio kod Koteksovog nebodera te otvorio sva vrata kako bi putnici nakon preuzimanja svoje prtljage mogli izaći jer je jasno bilo da autobus do trajektne luke, odnosno završne stanice - autobusnog kolodvora neće stići.

Što se točno dogodilo i koji je uzrok kvara pokušali smo saznati i od prijevozničke tvrtke "Promet Makarska", ali su nam samo kazali kako nemaju komentara te poklopili slušalicu.

#PROMET MAKARSKA#POKVARENI AUTOBUS

Izdvojeno

07. srpanj 2020 15:02