Splitide na viši sud

Što se čekalo dosad?! Iz Banovine konačno uložili žalbu u slučaju Knežević, uvjereni su da će se Split izvući od ovrhe teške 150 milijuna kuna i izbjeći blokadu gradskog računa

Piše D. B, A. F.
knezevic00

Kako 'Slobodna' doznaje iz provjerenih izvora, Grad Split jučer je uložio žalbu na dostavljeno rješenje o ovrsi u slučaju Knežević i time iskoristio sve pravne lijekove koji su mu bili na raspolaganju. 

O ovoj žalbi će odlučivati viši sud, odnosno Županijski sud u Splitu.

S obzirom na uloženu žalbu, u Banovini vjeruju da neće biti nikakvih negativnih posljedica na žiroracun Grada ni blokade.

Potvrdu je li istina da je Grad napokon uložio žalbu zatražili smo i od Kristine Čuvalo iz Ureda gradonačelnika, koja nam je kazala kako su pravni tim i odvjetnici uložili žalbu.

- Kako je najavljeno, Grad je pravovremeno izjavio žalbu na dostavljeno rješenje o ovrsi u slučaju Knežević, kratko su nam kazali iz Banovine. 

Najcrnji scenarij se obistinio: sud odlučio da Grad Split mora isplatiti dr. Kneževiću 150 milijuna kuna; Hoće li ostati novca za funkcioniranje vrtića, vatrogasaca...?

Podsjetimo, krajem studenog Općinski sud u Splitu je donio (nepravomoćno) rješenje o ovrsi temeljem pravomoćne presude po kojoj Grad Split zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na TTTS-u mora platiti 97,04 milijuna kuna (s kamatama se iznos penje na oko 150 milijuna) umirovljenom liječniku Nebojši Kneževiću, njegovoj supruzi Alemki, njegovoj tvrtki "Petra Dura", te Srećku Mišuri.

Kako se radi o iznosu koji čini čak 15 posto gradskog proračuna, u slučaju da Knežević ipak dobije tužbu to bi značilo da Grad ne bi mogao u ništa ulagati novac narednih nekoliko godina.

S obzirom na dramatičnost situacije, preostaje se samo zapitati - što se čekalo dosad?!

Otkrivamo tko je splitski liječnik kojemu grad Split mora platiti 150 milijuna kuna: dr. Knežević godinama je radio u splitskoj bolnici, u Kaštelima ima tvrtku, a aktivan je i na Braču

#NEBOJšA KNEžEVIć