StoryEditorOCM
SplitNEKA NJIH

Startala sezona malih brojki i imućnih gostiju: ‘Titan‘ s Bermuda i nizozemski ‘Loyalty‘ prve su jahtaške laste u splitskoj luci

1. lipnja 2020. - 22:42

Tko kaže da u Hrvatskoj ovog ljeta neće biti turizma, odnosno da Lijepu našu neće posjećivati velike, megajahte, koje na istočnu obalu Jadrana dovode one goste koji mogu "najdublje" zavući ruku u svoj džep.

Da se nešto ipak "pokreće" i da nas turisti najbolje platežne moći ipak nisu zaboravili, odnosno da su jedva dočekali da prođe koronavirus, govore i jučerašnje fotografije iz splitskog porta. U Gradsku luku uplovile su dvije jahte respektabilnih dimenzija.

Tako je uz Gat svetog Duje privezan "Titan", brod dug 78,4 metra, koji plovi pod zastavom karipske države Bermude. U naš grad doplovio je iz crnogorskog Tivta.

Na Zapadnoj obali je svoje mjesto našla jahta "Loyalty" koja vije nizozemsku zastavu, a čija je dužina tek 20 centimetara kraća od 50 metara, dakle ima 49,8 metara. "Loyalty" je u Split došao iz Hvara.
Kako neslužbeno doznajemo, u Splitu će ovog ljeta biti još podosta uplovljavanja megajahti, a najveća će biti duga više od 130 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 21:24