StoryEditorOCM
Splitrupe u asfaltu

Stanovnici Vukasove: Sorilo nan cestu

Piše PSD.
4. svibnja 2010. - 19:53
Paun Paunović / CROPIX
Kada s Velebitske skrenete u malenu Vukasovu ulicu, na samom će vas ulazu dočekati gradilište “Lipih običaja”, zgrade koja će, kada bude dovršena, posve sigurno biti jedna od najljepših u gradu. I to je otprilike sve lijepo u toj uličici.

Odmah shvatite kako gradonačelnik sa svojim “prst od poda” automobilom tu nikada neće uspjeti proći, sve je rupa do rupe... Upao asfalt toliko da su se stvorile “stepenice”, pa i po dvadesetak centimetara niže ili više.

Obraćali se svima

Stanari, pogotovo starosjedioci, obraćali su se svim gradskim institucijama za pomoć, tražili još u listopadu prošle godine susret s pročelnikom za komunalu, ali do danas - ništa, ni jednog odgovora...

- Sve što tražimo od Grada jest - na postojećem stanju napraviti što se da - kazuje nam Slavko Bralić.

- Po GUP-u nam je predviđen izlaz na Krležinu ulicu - veli Petar Jeličić, dovodeći nas do svojevrsnoga “kozjeg” puta. Treba dosta mašte da zamislite neki budući, četiri metra širok kolnik, jer sve što vidite je uzak, makadamski puteljak, koji su s obje strane pritisle proširene kuće i garaže. Protupravno, naravno.

Stubišta nema

- Sve je ovo izgrađeno prije kojih pet-šest godina, naša se ulica do tada trebala riješiti i napraviti i sada problema ne bi bilo - kazuje nam Slavko Novokmet, podsjećajući kako su ondašnje vlasti još 1971. godine obećale izgraditi im stubište koje bi ih spajalo s Paraćevom ulicom.

Je li potrebno naglasiti da od stubišta nema ništa, niti jedne jedine “skale”?! - Svi smo se voljni prilagoditi, pa ako treba dati i dio svog zemljišta, samo da nam se ulica uredi - jednoglasni su stanari Vukasove. No iz Banovine još nitko do njih nije navratio.

Građani iz Vukasove im poručuju - dođite, gradski oci, i uvjerite se na licu mjesta gdje i kako živimo.

milena budimir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2022 16:57