StoryEditor
SplitVOLE JE I CIJENE

Stanovnici Sućidra ne daju svoju doktoricu, masovno potpisuju peticiju za njezin ostanak, iako je Dom zdravlja želi poslati u mirovinu. ‘Nitko kao naša doktorica Jadranka!‘

Piše Merien Ilić
17. siječnja 2022. - 09:10

Na Sućidru se i proteklog vikenda, ispred crkve i u caffe baru "Vegas" potpisivala peticija za dr. Jadranku Bandalo-Žebčević, liječnicu obiteljske medicine u Splitu koju iz Doma zdravlja Split šalju u mirovinu, no njezini pacijenti je "ne daju".

- Navršila sam 65 godina u kolovozu 2021. i po toj logici trebala sam ići u mirovinu, međutim moji pacijenti su me molili, to je čudo jedno bilo, da ostanem još malo, pa sam zatražila od Ministarstva produljenje ugovora o radu.

image

 
Saša Burić/Cropix

Prvo su mi ugovor produžili do 30. studenoga, a zatim sam opet zatražila produljenje, pa su ga produžili do 31. prosinca 2022. godine. No, iz Doma zdravlja se ne slažu s tim - ispričala je liječnica našoj kolegici Antei Burazin prije nekoliko dana.

U prostor u kojem radi dovedena je mlađa kolegica, a dr. Bandalo je prethodno izašla iz prostora radi renovacije ambulante na Sućidru, te je radila privremeno na Mertojaku. Sada se trebala vratiti u stari prostor, no tu je sada netko drugi.

Iz Doma zdravlja već su se očitovali kako su ugovor o najmu prostora dali mladoj specijalizantici jer smatraju kako je liječnici Bandalo vrijeme za mirovinu. S druge strane pacijenti daju punu podršku liječnici koja je šest godina zaredom okrunjena titulom najbolje u svom poslu.

image
Saša Burić/Cropix

Iza nje je 41 godina i pet mjeseci rada, a svoj posao obavlja s velikom strašću i predanošću, a to su tijekom svih ovih godina osjetili i njezini pacijenti.

- Kad ona meni kaže, reci Kaćo moja šta je bilo, pa onako ljudski puna podrške te sasluša... Precizna draga i požrtvovna za svoje pacijente. Godinama na listi najboljih doktora opće medicine dovoljno govori kakva je i koliko je cijene i vole njeni pacijenti. Ne damo mi vas! - poručila joj je jedna pacijentica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 00:03