StoryEditorOCM
SplitSLAVLJE U KOTARU

Stanovnici splitskog kvarta 40 godina su čekali na izgradnju pothodnika. I dočekali! Izabran je izvođač radova...

Piše Milena Budimir
2. veljače 2023. - 13:16

Živahna je Ulica Moliških Hrvata, prometno živahna, a u isto vrijeme i prometno prekapacitirana. Kako dijeli Trstenik tako i dijeli (više)stambeni dio od onoga gdje se nalazi škola, pa djeca svakodnevno u vrijeme najvećih prometnih čepova preko te ulice žure u učionice.

O tom problemu se raspravljalo godinama, preko 40 godina, a riješenje je jednostavno - sagraditi pothodnik. Prijeko potreban. Dugo očekivan. I evo ga, stižu dobre vijesti.

- Provedena je javna nabava i usvojena je najpovoljnija ponuda za izvođenje projekta s cijenom ponude od 2.380.707,25 kuna s PDV-om. S ovim činom su se stekle sve pretpostavke za realizaciju ovog izuzetno važnog projekta - kazao nam je gradski vijećnik Damir Barbir, ovoga puta u ulozi predsjednika Gradskog kotara Trstenik.

image
Jakov Prkić/Cropix

Izborili su se zajedničkim snagama da stavka izgradnje pothodnika u Ulici Moliških Hrvata uđe u Proračun Grada Splita, a od onoga trenutka kada se "zakopa prva lopata" planirani rok izvođenja radova je 11 mjeseci. Manje od godine dana od dana uvođenja izvođača u posao. Kada će to biti - taj se detalj još uvijek ne zna.

- Moram istaknuti da je ovo zajednički projekt svih građana Trstenika koji su inzistirali na realizaciji od arhitekata Višnje Kukoč i Duje Štambuka, preko zajedničkog pisma gdje su podršku realizaciji projekta dali i predstavnici OŠ Trstenik, Gradske knjižnice Marka Marulića Trstenik pa sve do pisma predstavnika Župe Sv. Ivana Krstitelja koja su bila pokazatelj jasne sinergije i volje građana i institucija Trstenika za realizaciju ovog vrijednog projekta - ponosan je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 06:12