StoryEditorOCM
SplitVELIKA POBJEDA

Stanovnici Spinuta ushićeni poništenjem odluke o pres kontejnerima, kao i čelnik kotara: ‘Ovo se ne događa svaki dan!‘

Piše Split SD
23. ožujka 2023. - 13:11

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća poništena je odluka o postavljanju pres kontejnera u Spinutu na čestici koja spada u sportsko - rekreacijsku zonu. Na društvenim je mrežama to izazvalo val reakcija, a u već popularnoj Facebook grupi "Svi mi iz Spinuta" stanovnicima tog dijela grada obratio se Luka Kovač Levantin, predsjednik kotara Spinut.

- GOTOVOOOOOO!!! TOČKA JE USVOJENA NA GRADSKOME VIJEĆU!! POBJEDAA!! ODLUKA O PRES KONTEJNERIMA JE POVUČENA!! HVALAA VAM I BRAVOO SVIII - objavio je poprilično ushićeno Kovač Levantin. Uslijedio je, potom, niz komentara stanovnika Spinuta koji su oduševljeni tom odlukom.

image
FB: Svi mi iz Spinuta

Inače, Kovač Levantin prokomenitao nam je poništenje ove odluke nakon izglasavanja na Gradskom vijeću.

- Zadovoljan sam zbog ove odluke i vjerujem da su građani presretni! Hvala svima koju su glasovali i ovo je veliki dan za nas! Nismo željeli kontejnere, organizirali smo prosvjede, imali smo peticiju, naš stav je jasan - rekao je Luka Kovač Levantin.

Komentirao je i optužbe gradonačelnika Ivice Puljka kako je prvo rekao da je sve uredu, a onda se protivio pres kontejnerima.

image
FB: Svi mi iz Spinuta
image
FB: Svi mi iz Spinuta

- Jasno i glasno sam uvijek bio protiv ove odluke. Na PR spinove Ivice Puljka neću reagirati, meni je savjest čista i zadovoljan sam što se ovo napokon riješilo - sretan je bio Kovač Levantin.

Na pitanje novinara hoće li se ovih dana feštati u Spinutu, nasmijao se i prognozirao slavlje.

- Ovo se ne događa svaki dan. Vjerujem da ćemo nešto organizirati - zaključio je. Isto raspoloženje nije dijelio gradonačelnik Ivica Puljak.

image 

Nikola Vilić/Cropix

- Gradsko vijeće je donijelo odluku da se poništi odluka o pres kontejnerima. Ja se ne slažem, ali mi ćemo svaku odluku poštivati. Žalosti me što su se građani huškali. Ne bi bilo dobro da ostane dojam u javnost da su pres kontejneri problem - naglasio je te zaključio:

"Političari koji su donijeli ovu odluku su populisti. Građani su sve bolji i odgovorniji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 22:57