StoryEditor
SplitKOBNI SKOK

Stanje 15-godišnjaka koji je slomio kralježak skačući u plićak na Bačvicama malo bolje. Skinut je s respiratora i pri svijesti, no za prognoze je rano

28. srpnja 2020. - 13:36
Vladimir DugandŽIĆ/Ilustracija/HANZA MEDIA

Zdravstveno stanje 15-to godišnjeg dječaka iz zaleđa Splita, koji je u nedjelju poslijepodne nastradao prilikom skoka u more, na splitskoj plaži Bačvice i koji je tom prilikom slomio vratni kralježak, nešto je bolje.

Kako saznajemo dječak više nije priključen na respirator, samostalno diše i pri svijesti je, što su zasigurno optimistične informacije. Što se tiče njegovog neurološkog stanja, ono se još uvijek prati i u ovoj fazi oporavka, kada se on još uvijek nalazi pod djelovanjem lijekova, ne može se sa sigurnošću reći kakvo će ono biti.

Ukoliko sve bude kako treba i ukoliko njegov daljnji oporavak bude išao u dobrom, odnosno pozitivnom smjeru, što naravno svi žele, dječak bi krajem ovog tjedna trebao započeti sa fizikalnom terapijom.

Naravno, ta bi se fizikalna terapija prvotno odvijala u Jedinici intenzivne njege za djecu (JILD) gdje se dječak nalazi na oporavku, a nakon toga, otpustom iz bolnice 15-to godišnjak bi bio upučen na rehabilitaciju, u neku od specijaliziranih ustanova.

Inače, ovaj nesretni slučaj pobudio je nemalu pažnju splitske javnosti, budući se ovako nešto nije već godinama dogodilo na Bačvicama ili drugim splitskim kupalištima.

Naravno, svi "navijaju" za potpuno ozdravljenje dječaka, koji će, nadamo se, koncem liječenja nastaviti normalan život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 07:29