StoryEditor
Splitstrah za život

Stanari uličice na Škrapama tvrde da su im životi ugroženi: Živimo iznad provalije koja se urušava, nakon potresa je još gore!

Piše IVANA BULJAN
15. listopada 2021. - 15:54

Stanari Ulice Julija Klovića na Škrapama, na kućnim adresama od brojeva 2 do 16, najavili su okupljanje u nedjelju u 11 u spomenutoj ulici. Razlog tome jest što im, kako kažu, prijeti urušavanje litice koja se nalazi na mjestu bivšeg tupinoloma.  

- Život na litici koja se urušava dio je naše svakodnevnice već dva desetljeća, kada je počelo ozbiljnije urušavanje. Litica je vlasništvo Grada 1/1 - kažu u dopisu koji su uputili i Gradu, a potpisuje ga Irena Grgičević, jedna od stanarki.

- Nakon protekla dva potresa, urušio se popriličan dio provalije, naši životi su ugroženi do te mjere da više nema prostora za odgađanje neizbježnog, a to je preuzimanje odgovornosti Grada kao vlasnika za saniranje provalije ispod ulice Julija Klovića 2-16 po hitnom postupku- stoji u dopisu.

Traže od Grada da ovu sanaciju uvrsti u proračun grada Splita za 2022. godinu i da provaliju sanira na najsigurniji mogući način.

Grgičević u dopisu navodi i da je na problem ranije ukazivao njezin otac. Zatim je ona preuzela komunikaciju početkom 2000-ih.

- Prvi pisani trag imam iz 2009. godine. Te godine smo i preko emisije Radio Splita pokušali doći do odgovora Grada, a ono što smo tada dobili je neistinita i neprovjerena informacija da je riječ o privatnom zidu - piše.

U nastavku pročitajte što je sve Grgičević napisala gradskoj upravi.

DOPIS GRAD SPLIT (1).odt by Diana Barbaric on Scribd

item - id = 1135335
related id = 0 -> 1146411
related id = 1 -> 1146296
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 20:56