StoryEditorOCM
Splitevo nas opet

Ivošević i član Pametnog zakačili se na Facebooku oko parkinga na Lučcu: opet su na tapetu upozorenja prometnih redara, evo o čemu se radi

Piše split sd
20. rujna 2022. - 21:06

Stanare Glagoljaške i kneza Mislava na splitskom Lučcu su jutros dočekala upozorenja na vozilima u toj ulici. Naime, iako tu parkiraju otkad znaju za sebe, odjednom im je javljeno da su - u prekršaju.

"Zovu nas sugrađani posljednjih dana da im na autima prometno redarstvo ostavlja upozorenja da ne smiju parkirati u donjem dijelu Glagoljaške ulice ispod tvrđave Gripe.

Inače, to je slijepa ulica, od 50 m u koju stane Max 10 auta, nema oborinsku kanalizaciju (!!!) nego uništene kanale za odvod vode, čiji je projekt obnove dovršen prije 12 godina, ali nikad nije došao na red za uređenje.

U ulici parkiraju samo stanari i nejasno nam je šta bi ljudi trebali napraviti, možda parkirati u kanal da ostave obaveznu zakonsku širinu", objavili su na Facebooku iz kotara Lučac-Manuš, čije je predsjednik Branimir Urlić.

Međutim, uskoro im je odgovorio dogradonačelnik Bojan Ivošević i to istim kanalom - Facebookom - koji se već ozbiljno ustalio kao njegovo službeno glasilo.

"Iako vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora još nisu konstituirana to ne sprječava Branimira Urlića da zloupotrebljuje FB stranicu kotara i piše neprovjerene informacije na istoj.

Prometni redari su ostavili upozorenja nepropisno parkiranim vozilima u Glagoljaškoj jer tvrtka Parkovi i nasadi sutra treba pristupiti navedenoj lokaciji sa svojim vozilima u svrhu realiziranja posla za koji su angažirani od strane jednog građanina. Tragično je da rad PiN-a, bez da je provjerio s nadležnim službama razloge upozorenja, napada predsjednik NO PiN. Tužno je kad vam je u politici cilj svađanje i politikanstvo umjesto suradnje na dobrobit građana koju možete ostvariti uz malo dobre volje.

Na znanje građanima što će PiN na navedenoj lokaciji odraditi:

- rezidbu bršljana na istočnoj fasadi objekta uz pomoć auto-košare(multicar)

- sakupljanje

- iznošenje do mjesta utovara

- iznošenje granjevine zatečene na terenu

- rezidbu izboja

- utovar i odvoz otpadnog materijala grajferom na deponij", stoji u Ivoševićevoj objavi.

"Sinko mili, valjda ostaviš obavijest da će se odvijati radovi, a ne da si u prekršaju s autom i tako danima...", odgovorio mu je Urlić.

"Imaš moj broj, imaš me i na društvenim mrežama, imaš moj mail. Ne znam zašto ne provjeriš prije ovakve objave", Ivošević je primijenio tehniku iz tečaja normalnog komuniciranja.

"Kakvo provjeravanje. Šta ću ja tebe zvat, tako institucije ne funkcioniraju", uzvratio mu je Urlić.

"Puno toga tebi nije jasno pa te ne sprječava da štrapaš. Molim da se ubuduće ne predstavljaš kao Gradski kotar Lučac - Manuš, pogotovo dok vijeće nije konstituirano", moli dogradonačelnik.

Ivošević je usput najavio da da uskoro kreće i preko 2.5 milijuna kuna vrijedna sanacija zida u Glagoljaškoj koji godinama prijeti građanima te da je jučer potpisana odluka o odabiru izvođača radova.

"To ruglo je godinama bilo opasnost za prolaznike i konačno će se sanirati. Ovo navodim kako pripreme za radove ne bi nekima bile nova skuža za neopravdane napade", unaprijed se ograđuje dogradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 06:16