StoryEditorOCM
Splitpobuna

Stanari Skalica zapasali pješački prijelaz nasred Ulice Hrvatske mornarice: Zašto vozači ne staju na crveno, treba li se dogoditi zlo?

20. listopada 2021. - 09:47
Trebalo bi staviti više znakova, zeleno za pješake trebalo bi duže trajati, dodatno osvijetliti prijelaz, staviti treptače...Joško Ponoš/Cropix

Nema dana, nećemo pogriješiti ako kažemo - ni sata, a da kroz semafor nasred Ulice Hrvatske mornarice ne projuri barem jedno vozilo ignorirajući crveno svjetlo! Kao da im poručuje "juri", a ne "stani".

Govorimo o semaforu koji se nalazi vis-a-vis zgrada u Ulici Antofagaste, pješački prijelaz podno njega izravna je poveznica djece s jednog kraja kvarta Lovret i njihove matične škole, OŠ "Skalice". Rijetki među malenima imaju dozvolu svojih roditelja da sami prelaze sporni prijelaz. Mame i tate redovito ih prevode preko ceste. Luna, koja ima punih devet godina, požalila nam se i objasnila cijelu situaciju.

- Prija mi je u zgradi preko puta, a mene do tamo još uvijek vode mama i tata. Boje se da me ne sruši auto, a zamalo i je, jedna KIA je proletjela kroz crveno taman dok sam ja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:44