StoryEditorOCM
Splituzalud sve

Stanari Neslanovca snimili su video u kojem se vidi kako vozač kombija iskrcava otpad uz ulicu: ‘Ovakve štetočine triba javno prokazivat i izvrgavat ruglu što je više moguće‘

Piše Milena Budimir
10. svibnja 2022. - 11:38

Sve je vrlo jednostavno. Mrežne stranice Čistoće pružaju vam mogućnost da pošaljete zahtjev za odvoz glomaznog otpada. Klik.

Sve je vrlo, vrlo jednostavno. U Gradskom kotaru Neslanovac svakog 10. u mjesecu na 15 lokacija se skuplja krupni otpad. Besplatno.

Ali ne, zašto jednostavno, kad može komplicirano.

Zaboravljen dio Neslanovca odabrao je ekološki neosvješten netko (šporkačun, dalmatinski) da iskrca iz kombija sve što mu ne treba. I daske, i plastiku, i limene poklopce...

Ekipa koja vodi FB stranicu "Za naš Neslanovac" sve je to snimila i kazala jasno:

- Ovakve štetočine triba javno prokazivat i izvrgavat ruglu što je više moguće!

A mi dodajmo kako ne bi bilo loše još ih uz to dobro "opaliti po džepu", takvi samo novčane kazne razumiju.

Ovo "divlje" odlagalište nalazi se prekoputa "Bauhausa", u proteklih godinu dana se najmanje deset puta predsjednik Gradskog kotara Neslanovac Marijan Bašić potrudio pozvati u pomoć komunalnog redara.

- Na pet smo lokacija u kotaru postavili znakove zabrane odlaganja otpada, ali ljudi svejedno krše propise - veli nam Bašić.

No, mnogi su i kažnjeni, stanovnici naime zabilježe registracijske oznake "šporkačuna", a komunalci im pošalju "čestitku".

Kotar planira na dijelu upravo ovog "deponija" posaditi stabla, postaviti klupe, urediti taj dio za koji se bore već godinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 00:37