StoryEditor
Splitvrlo važna poveznica

Stanari Mejaša će napokon doći na svoje: uskoro kreće izgradnja ključnog projekta, spojit će prostor škole i crkve

11. studenog 2019. - 10:02

Na zahtjev Banovine, gradski Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu još sredinom prošle godine izdao je lokacijsku dozvolu za gradnju prometnice sa svim potrebnim komunalnim instalacijama radi spajanja ulica Mejaši i Svetog Liberana.

Uskoro se dovršava i potrebni parcelacijski elaborat, a iz gradske uprave poručuju da su u fazi rješavanja imovinskopravnih poslova. Shodno tome krenut će se s izradom glavnog projekta i ishodovanje građevinske dozvole za taj ključni projekt na području kotara Mejaši.

Splitski kvart na kojem je nekad život bio nezamisliv uskoro će i zadnji kvadrat 'zelenila' zaliti betonom, a dobiti će i kanalizaciju: 'Želimo spremni dočekati sve veći priljev stanovništva'

Dugo su stanovnici tog kvarta čekali rješavanje ove za njih vrlo važne ulice, čijom će se izgradnjom nakon četrdesetak godina adekvatno spojiti prostor oko škole s onim oko župne crkve. Radi se od 75 metara dugoj pješačkoj stazi orijentiranoj u smjeru sjever-jug, čija je širina u jednom dijelu do sada bila tek tridesetak centimetara i prolazila je privatnom parcelom između plastenika i vrta.

Prema novom planu, kolno-pješački dio prometnice sastojat će se od jednotračnog kolnika, širine tri metra, a pješački dio bit će popločan betonskim elementima i omeđen rubnjacima. U “trupu” buduće ulice planirana je odvodnja oborinskih i otpadnih voda, kao i postavljanje javne rasvjete te polaganje elektroničke komunikacijske infrastrukture.

- Ovo je za Mejaše vrlo važna poveznica, posebno za djecu i naše starije sugrađane. Prije su do škole ili crkve prolazili privatnim zemljištem isključivo zahvaljujući uviđavnosti vlasnika parcela koji su to dopuštali i nikada nisu stvarali probleme iako bi djeca ponekad znala napraviti i manju štetu na njihovoj imovini. Nadamo se da će ovaj projekt ući u iduće proračunsko razdoblje na razini Grada i vjerujemo da ćemo ga 2020. godine i realizirati - naglašava Vice Mihanović, predsjednik Vijeća Gradskog kotara Mejaši.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 19:02