StoryEditor
SplitE DA SE NJIH PITA...

Stanari Kopilice upozoravaju da se 15 milijuna kuna baca uzalud: Površina 'Prometove' garaže je deset puta veća od prostora kojeg Grad unajmljuje od HŽ-a; Imaju i prijedlog kako bi to riješili

Piše PSD
26. lipnja 2019. - 13:13

Stanari Kopilice su neumorni u nastojanjima da spriječe gradnju privremenog kolodvora u svom susjedstvu. U tom smislu su u brojne pretince elektroničke pošte odaslali skicu budućeg kolodvora koji Grad Split planira raditi na "tuđem" zemljištu, umjesto da za tu svrhu iskoristi puno veći prostor u svome vlasništvu,

Evo njihovog priopćenja: 

- Odlučili smo se dočarati vam na karti kako izgleda veličanstveni projekt Grada Splita. Ljubičastom bojom označeno je mjesto planiranog kolodvora. Površina je otprilike 50x50 m2, što možete vidjeti jasno na slici. Zelenom je označeno mjesto gdje staju vlakovi u putničkom prometu.

Plavom su označena mjesta predviđenih parkirališta rascjepkanih u komadiće po pedesetak mjesta.Crnim strelicama mjesta kuća u kojima stanuju stanovnici. Kuće su napravljene prije 1968., a svi stanovnici vlasnici ili u najmu.

Žutom bojom je označen postojeća autobusna garaža u vlasništvu ni manje ni više nego tvrtke "Promet Split" kojem je većinski vlasnik Grad Split. Površina tog gradskog prostora je desetak puta veća od prostora kojeg Grad Split unajmljuje od HŽ-a, udaljena oko 100 metara od tog mjesta.

Zašto raditi kolodvor na svom zemljištu sa pripremljenom infrastrukturom, bez stanara usred projekta ako se može bacati novce na privremeni projekt, unajmljivati teren, zaobilaziti zakone i ignorirati struku.

Stanari Kopilice, koji nisu gradska vlast, koji nemaju prometne, građevinske, ekonomske fakultete predlažu Gradu Splitu da, ukoliko nema bolji projekt, jednostavno prebaci Prometovu garažu na Dračevac ili neko drugo mjesto, a na njenom mjestu naprave privremeni ili trajni kolodvor. Ispričavamo se unaprijed bilo kome ako je već iznio takav prijedlog, nije prošao naš radar. 

Nismo protiv razvoja Splita, i to želimo i ovim dokazati. Znamo da će nas ignorirati kao i dosad, želimo samo pokazati stanovnicima Splita i javnosti kako se neodgovorno gradska vlast ponaša.

Inače, stanari Kopilice snimili su i video na ovu temu.

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 11:35