StoryEditor
Splitmirni prosvjed

Stanari Kile izašli na ulicu: stotine nezadovoljnih građana traže izgradnju pristupne ceste, zviždi se, maše transparentima, kritizira; 'U ovom ludom gradu sve je naopako...'

5. lipnja 2019. - 19:46

Počeo je prosvjed stanovnika splitske Kile koji traže da im se izgradi dugo očekivana pristupna cesta. Na stotine građana nezadovoljnih maćehinskim tretmanom Grada odlučili su krenuti glavnom cestom. Ogroman aplauz prati formiranje kolone. Zviždi se, maše transparentima i kritizira:

- Napravile su se zgrade prije nego infrastruktura. Prvo je trebalo napravit ceste, vrtić, a u ovom ludom gradu ide sve naopako, nema trotoara, nogostupa, kad pada kiša djeca ne mogu u školu... -  kazao nam je Josip Anić stanovnik ulice Vrboran 19.

- Dvoje dice lakše ozljeđeno na ovoj okuci. Imali su sriću... Kad je kiša ovdjee budu bazeni i dica idu priko rupa i lokava. Nema nopgostupa i po mraku se vraćaju kući.  Tu se ni dva automobila ne mogu mimoić... Aj ti ditetu reci da cesta nije napravljena jer se izvođač ne može dogovorit s Gradom. Radovi su trebali počet u 10 mjesec - priča Oliver Nejašmić,  član Udruge Nova Kila.

Stanarima Kile prekipjelo, hitno traže gradnju pristupne ceste za svoju kvart; Za sutra najavljuju prosvjed na Vukovarskoj i poručuju: Kolaps prometa je neizbježan!

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 20:19