StoryEditor
SplitDERNEK U VAROŠU

Stanari Kamenite gube živce: Do kada će ovaj nered trajati? Sve je zakrčeno, ne može se ni ući ni izaći iz ulice. Što da netko mora hitno u bolnicu ili da vatrogasci trebaju proći?! 

Piše Ana Franić
22. listopada 2019. - 18:43
Sinoć je u Kamenitu bilo nemoguće pristupiti, a nema pomoći ni od 'pauka'

Normalan život u Kamenitoj ulici sinoć u Varošu bio je nemoguć. U ulicu se s autom nije moglo ni ući, ni izaći, što je razbjesnilo sve stanare koji nisu mogli pristupiti svojim domovima.

- Do kada će ovaj nered trajati? Po ne znam koji put nitko ne može ni ući ni izaći iz ulice. Što bi bilo da netko mora hitno u bolnicu ili ne daj Bože da vatrogasci trebaju proći? - pita se stanarka Kamenite ulice koja je sinoć situaciju odmah prijavila prometnu redarstvu.

Sinoć oko 10 sati navečer zbog parkiranog automobila marke Hyundai zagrebačkih registracijskih oznaka iz rent-a-cara, svi stanovnici su imali živčani slom.

- Jutros u 8 sati, bio je dernek u ulici. Niko ne može nigdje. Svima se poremetili planovi i obveze. Odmah sam zvala rent-a-car u čijem je vlasništvu automobil, objasnila im situaciju i zamolila ih da nazovu svoje korisnike i kažu da pomaknu automobil. Kazali su mi kako oni spavaju i da će doći za desetak minuta.

Oko 8.30 stigao je i prometni redar, ali na automobilu je netko preko noći slomio retrovizor pa je zbog toga pozvana i policija, objašnjava nam čitateljica koja je potom otišla svojim putem.

Nadala se kako će do njenog povratka stanje u ulici biti normalizirano, ali to se nije dogodilo. 

- Po riječima prometnih redara, oni su učinili sve što je u njihovoj moći, a pauk ne može ući u ulicu. Kod svakog problema, svi peru ruke. Nitko nije odgovoran. Jesu li možda lučka kapetanija ili kontrolni toranj na Resniku odgovorni? - pita se stanarka Kamenite ulice napominjući kako se ovakve situacije redovno događaju.

- Neredu nema kraja. Zatvaranjem Plinarske ulice za promet kod nas je još veći nered. Ljudi jednostavno nemaju gdje parkirati, ali nije rješenje zakrčiti cijelu ulicu. Začarani je ovo krug u kojem nitko ništa ne može, govori stanarka. 

Situacija se normalizira tek iza podne, znači nakon 12 sati, tako da je iznajmljeno auto bilo samo pomaknuto unatrag na mjesto gdje je prije bilo parkirano drugo vozilo.

- Samo se nadam da se neće dogoditi tragedija kako bi se svi naučili redu, zaključuje ona. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 00:46