StoryEditor
SplitSITUACIJA IZMIČE KONTROLI

Stanari gradske jezgre gube živce: Opet je danas gorjelo u skladištu kafića na Pisturi, sreća da su vatrogasci brzo došli! Inspektori bi morali 'pročešljati' sve te dozvole

Piše Gabrijela Radanović
11. rujna 2019. - 18:00
Tijekom noći u skladištu kafića Bili izbio je požar koji je brzom intervencijom ugašen

Stanare centra grada rano jutros probudio je požar skladišta ugostiteljskog objekta na Pisturi u blizini zgrade pošte. Kako su nam kazali sugrađani koji su pozvali vatrogasce, spriječena je veća šteta isključivo zbog brze reakcije hitnih službi.

- Oko pet sati ujutro zaprimili smo dojavu o požaru u nenatkrivenom skladištu caffe bara “Bili”. Na teren su izašla tri vozila s ukupno devet vatrogasaca, a zapalio se hladnjak i sve što se nalazilo neposrednoj blizini - potvrdili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe, ali nisu upoznati s uzrokom nastanka prve iskre i plamena.

Međutim, prema riječima ljutitih stanara, nekoliko požara koji su se ovoga ljeta zabilježili u samom centru grada jasan su pokazatelj da situacija izmiče kontroli, pogotovo kada su u pitanju loše instalacije u ugostiteljskim objektima i skladištima te neadekvatna prenamjena prostora.

Poručuju odgovornim inspektorima da na to obrate posebnu pažnju pri nadzoru ili izdavanju dozvola, jer će biti kasno kada se dogodi tragedija.

Podsjetimo, ove sezone vatrogasci su imali neubičajeno puno intervencija u staroj gradskoj jezgri...

Što se to događa u Splitu? U svega mjesec i pol dana u centru grada planula četiri požara! Evo što je sve izgorjelo u malo vremena

#VATROGASCI SPLIT#POŽAR NA PISTURI#POŽAR U KAFIĆU

Izdvojeno

03. srpanj 2020 14:11