StoryEditorOCM
SplitREKONSTRUKCIJA TRAGEDIJE

Stanar Dubrovačke: Toliko je jak to bio udarac da sam ga čuo iz stana iako sam imao slušalice na ušima, a svi prozori su bili zatvoreni!; Priča se da je taksist, koji je dolazio iz Plokita, udario u automobil, a on u nesretnu djevojku...

7. srpnja 2019. - 22:13

- Toliko je jak to bio udarac da sam ga čuo iako sam imao slušalice na ušima i raspalio muziku, a svi prozori od stana su bili zatvoreni zbog klima uređaja - kaže nam čitatelj koji živi u Dubrovačkoj ulici, pored samog raskršća na kojem se danas dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je život izgubila 20-godišnja djevojka.

Dežurni kirurg KBC-a Split: Poginula pješakinja je mlada djevojka, kćerka naše djelatnice... Prestrašno je to...

- Iz stana sam izašao nakon možda desetak minuta nakon što se dogodio sudar. Ljudi na cesti koji su stigli prije mene pričali su kako je taksist dolazio s donjeg dijela Dubrovačke, iz smjera Plokita, te da je, skrećući u Vukovarsku ulicu, udario automobil koji je, navodno, stizao iz smjera Gripa, odnosno iz Vukovarske.

Ne zna se je li prošao kroz crveno. Sudar je bio toliko silan da je taxi odbacio vozilo koje je udario na pločnik na kojem je stajala mlada djevojka - govori nam čitatelj (podaci poznati redakciji).

Stravična nesreća na križanju Vukovarske i Dubrovačke: Hitna je brzo stigla, ali pješakinji nije bilo pomoći...

Premda se isprva pričalo kako su u prometnoj nesreći sudjelovala četiri automobila, to vjerojatno nije točno. Naime, dva su vozila ostala blokirana na semaforu u Dubrovačkoj ulici jer se ispred njih zaustavio taxi i prepriječio im put.

- Ovo raskrižje je koma, stalno se ovdje nesreće događaju samo što dosad nije bilo smrtno stradalih. Čini mi se kako takisti, inače, voze neprimjerenom brzinom i da su često sudionici u prometnim nesrećama. Njima je nametnut tempo posla kojeg moraju ispoštivati, pa su ovakve stvari vjerojatno posljedica i umora - kaže stanovnik Dubrovačke ulice.

Na kobnom križanju Vukovarske i Dubrovačke još se vide posljedice tragične nesreće...
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2022 20:57