StoryEditorOCM
SplitUPITNICI NAD GLAVAMA

Stakleni izlog novog ugostiteljskog objekta na vrhu Marmontove preko noći će čuvati tkanina životinjskog uzorka! Investitor nam je sve objasnio, pogledajte kako to izgleda...

Piše A.F., G.R.
9. prosinca 2022. - 11:56

Umjesto staklenog izloga na poslovnom prostoru u Marmontovoj ulici na broju 9 gdje bi se trebao otvoriti "Boiler Arts & Culture" osvanula je tkanina životinjskog uzorka. Puno upitnika pojavilo se nad glavama građana koji su u petak ujutro prošetali pokraj bivše "Bershke". 

- Kako je najavljeno da će u staroj gradskoj jezgri metalna rolo vrata biti zabranjena, preko noći će na našem izlogu biti spuštena čvršća tkanina koja će štititi izlog. Preko dana se to neće vidjeti. Sada je spušteno preko dana zato što su uklonjena staklena vrata kako prostor ne bi bio širom otvoren - objasnio nam je Denis Jušić, predstavnika investitora. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Riječ je o prostoru smještenom unutar granica zone A Kulturno-povijesne cjeline grada Splita, zaštićene rješenjem Ministarstva kulture i medija te upisane u registar zaštićenih kulturnih dobara.

Konzervatorski odjel u Splitu, kako smo jučer pisali, 5. prosinca donio je rješenje o zaustavljanju radova zato što investitor, tvrtka "Yellow Apple", nije ishodila "odobrenje nadležnog tijela za građevinsko-zanatske radove na pročelju i u unutrašnjosti" sjevernog dijela zgrade.

image
Vojko Bašić/Cropix

Kako nam je Jušić jučer objasnio, problem je nastao isključivo zbog izloga koji će ostati stakleni, ali jedan dio koji je bio fiksan sada će se izmijeniti u kliznu stijenku za što su u postupku pribavljanja navedene suglasnosti za takve radove. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2023 07:00