StoryEditor
SplitTURISTIČKA INSPEKCIJA (1)

Srpkinja Jelena je za ‘Slobodnu‘ ocijenila Split: evo koje je ocjene dala za čistoću, plaže, restorane - mogli biste se začuditi njezinim zapažanjima

Piše Matea Roglić
8. lipnja 2021. - 17:36

Većina ljudi koji žive u Splitu hvali ga zbog njegove ljepote, povijesti i specifičnog mentaliteta, ali ipak iskustva gostiju jedna su od glavnih karika o kojima ovisi prezentacija našega grada u očima novih potencijalnih posjetitelja.

Opet se ćute mirisi ribljih specijaliteta iz naših kala, opet se navečer čuje pjesma i smijeh na različitim svjetskim dijalektima, a tu i tamo nas opet guraju laktom furešti koji usred Marmontove okreću kartu našega grada i obližnjih otoka.

Grad pod Marjanom opet je živnuo, a svi se nadamo kako ćemo na kraju ljeta bilježiti brojke posjetitelja kao u vremenima prije pandemije. Učinili smo đir centrom grada u podnevnim satima utorka i počašćeni pravim ljetnim vremenom odlučili napraviti inspekciju i propitati turiste koliko su zadovoljni Splitom kao turističkom destinacijom.

Jelena Stanković vedra je Srpkinja koja trenutačno živi u Dubaiju. U našem gradu, šali se, najviše joj se svidio prijatelj Marko, a osim njega sviđaju joj se klima, povijesna baština i ljudi. Za Dalmaciju kao savršeno mjesto za odmor odlučila se, ističe, jer je u Dubaiju upoznala Marka koji je za Split imao samo riječi hvale.

– Dobar je ambasador Hrvatske, definitivno. U Splitu sam već bila jako kratko, ali nikad ga nisam imala priliku detaljno istražiti. Split nije moja krajnja destinacija, posjetit ću još dalmatinskih gradova i otoka. U gradu mi ništa ne smeta, upravo suprotno, sve mi je za sada apsolutno divno. Htjela bih se vratiti opet – zaključuje Stanković i nastavlja uživati u ugodnom razgovoru s prijateljem.

OCJENE OD 1 DO 10

Kafići – 8

Restorani – 8

Zabavni sadržaj – 9

Plaže i more – 10

Čistoća u gradu – 10

Promet – 9

Ljubaznost građana – 10

Smještaj – 10

Cijene – 9

Dostupnost informacija o turističkoj ponudi – 10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:50