StoryEditorOCM
SplitSVJEDOK OBRANE

Srđan Marinić o događanjima u Ustanovi Marjan: Radi se o politički aktivnoj osobi koja je neovlašteno snimala razgovor za sitne političke interese i stvaranje skandala gdje ih nema

Piše SPLIT SD
13. ožujka 2022. - 16:17

Gradski vijećnik, predsjednik Društva Marjan i koordinator za zaštitu i očuvanje Park-šume Marjan Srđan Marinić čini se kao da prati u stopu dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Kako drugačije objasniti njegov najnoviji istup na Facebook profilu u kojem se osvrnuo na prozivke vezane uz prijavljivanje djelatnice ustanove za neovlašteno snimanje od strane drugog čovjeka grada.

Marinić se, naime, ponovno javlja u svojstvu svjedoka obrane, baš kao i u slučaju skandaloznih prijetnji urednici Slobodne Dalmacije.

- U cilju zaštite javnog interesa i istinitog informiranja javnosti, kao osoba koja je bila prisutna za vrijeme tajnog i neovlaštenog snimanja od strane djelatnice JU PŠ Marjan Carevski Balić, želim informirati javnost da se tajno snimanje odvijalo za vrijeme provođenja inspekcijskog nadzora Šumarske inspekcije i da su pored mene i zamjenika gradonačelnika, tajno i neovlašteno snimani i šumarski inspektor Državnog inspektorata, v.d. ravnatelja JU PŠ Marjan, predsjednik UV JU PŠ Marjan i stručna voditeljica JU PŠ Marjan.

Zamjenik gradonačelnika i ja bili smo prisutni kao predstavnici šumoposjednika Grada Splita i došli smo uz prethodnu najavu v.d. ravnatelj JU PŠ Marjan.

Apsurdna je tvrdnje da je netko zviždač, jer je snimao u javnom interesu. Takve konstrukcije ruganje su s istinskim zviždačima, jer se radi o nezakonito zaposlenoj osobi, što je potvrdila i pravomoćna presuda na temelju koje je kažnjena JU PŠ Marjan. Radi se o politički aktivnoj osobi koja niti je snimila, niti je prijavila ikakvu nepravilnost, jer ih nema, već je neovlašteno snimala razgovor pri inspekcijskom nadzoru za sitno političke interese i stvaranje skandala gdje ih nema.

Ostaje samo osnovana sumnja na počinjenje kaznenog djela neovlaštenog zvučnog snimanja službenih osoba za vrijeme obavljanja inspekcijskog nadzora u službenim prostorijama JU PŠ Marjan - stoji u postu koji je objavio na svom privatnom profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 15:58