StoryEditor
SplitUSUSRET PRESSICI

Srđan Marinić: Bene se pretvaraju u ekološku katastrofu, od 17 bespravno izgrađenih objekata samo su dva vraćena u prvobitno stanje...

Piše Tanja Giovanelli
19. siječnja 2022. - 22:02

- Ne samo da nam Županija ne želi dostaviti Ugovor sklopljen s koncesionarom na Benama, nego je iz njihovog odgovora očito kako i sami znaju kako se određene ugovorne obaveze ne poštuju, a ne poduzimaju ništa.

Naše je pitanje - zašto onda ne raskinu Ugovor? - navodi gradski vijećnik Srđan Marinić, istaknuti zagovaratelj zaštite Marjana, najavljujući press konferenciju na kojoj će, s kolegom vijećnikom Igorom Skokom, potpredsjednikom stranke Centar, javnosti predočiti zašto vjeruju da je ova splitska vala zapuštena do razine ekološke katastrofe.

Kako navodi, uvjeti koncesijskog ugovora iz 2018. godine koji koncesionara ˝National˝ obvezuju na zaštitu prirode na očigled se krše, no iako je rok za poštivanje nekih od njih bio 30 dana od sklapanja Ugovora, sankcije davatelja koncesije do danas su izostale.

- Od 17 objekata koje je građevinska inspekcija na Benama proglasila nezakonito izgrađenima, koncesionar je samo dva vratio u prvobitno stanje, a ostale i dalje koristi te putem njih ostvaruje dobit.

I što je najgore, kod nedavne doznake stabala na Marjanu dali smo pregledati i tamošnja stabla, iako je za njih odgovoran koncesionar, i utvrđeno je da je čak 47 stabala na tom području ili mrtvo, ili zaraženo.

Ovdje govorimo o ekološkoj katastrofi i važno je žurno djelovati - kazuje gradski vijećnik Srđan Marinić, pa dodaje kako je vrijeme da se stane na kraj nicanju ilegalnih paviljona i umjetne trave...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2022 21:55