StoryEditorOCM
Splitpuna čaša bijesa

Sportaši poručili Puljku da više neće tolerirati neprofesionalan odnos: ‘Nezakonito se favorizira rekreacija...‘

Piše split sd
6. rujna 2023. - 10:19

Zajednica ekipnih športova grada Splita gradonačelniku grada Ivici Puljku poručila je u dopisu, koji su prenijeli lokalni mediji, kako više neće tolerirati neprofesionalan odnos prema klubovima. 

"Čaša bijesa je odavno puna, a ova tragikomedija s organiziranjem Davis Cup susreta u Splitu je prelila. Izgubljenih tri tjedna dvorana u najbitnijem razdoblju priprema za prvenstvo, uz sva mjeseca nemogućnosti treniranja ljeti, dovoljno govori o odnosu birokracije prema klubovima. 

Kad se tome doda nezakonito favoriziranje rekreacije na uštrb dvoranskog sporta koji je gradu donio olimpijske i svjetske medalje jasno je da politika mora hitno djelovati. Mišljenja smo da određene javne strukture uopće ne razumiju ni osnovnu problematiku i kompleksnost onoga što radeu.

Klubovi ne mogu normalno trenirati, a na poboljšanju se ne radi. Dapače nezakonito se komercijalizira i ono malo termina, grade se neadekvatne školske sportske dvorane.

Kontinuirana uzurpacija velike dvorane Gripe bez javnog natječaja od strane rekreacije (prva, druga, treća, četvrta, peta i veteranske lige (?!)) jasno pokazuju kako nema sustavnog promišljanja sporta niti ikakvih ozbiljnih kriterija. Grad Split bi trebao, po uzoru na druge gradove, primjerice Rijeku, omogućiti besplatno korištenje školskih sportskih dvorana, poglavito što najviše u njima treniraju djeca iz obližnjih kvartova.

Tako bi sport konačno postao dostupan svima.

Zahtjevaju od Splitskog saveza športova da utvrdi kriterije za korištenje velike i male dvorane na Gripama Gripe i dvorane u Lori, najkasnije do sredine rujna, na prijedlog korisnika članova Saveza.

Javna ustanova Športski objekti je pokazala kako uopće ne razumije sport i potrebe sportaša. Predlažemo da se kao javna ustanova od 1. lipnja 2024. bavi samo održavanjem i gradnjom sportske infrastrukture - stoji u napisanom zaključku Zajednica ekipnih športova grada Splita."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 03:00